• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yemen`de Çatışma: 20 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Yemen`de yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkent Sana`nın kuzeyindeki el-Cavf ve Marib şehirleri arasındaki es-Safra bölgesinde, Husiler ile "Halk Savunma Komiteleri"ne bağlı silahlı aşiret üyeleri arasında 2 gündür çatışmalar devam ediyor. Olaylarda 15 aşiret mensubu yaşamını yitirdiği, Husi gruplardan ölen ve yaralananlarla ilgili ise sağlıklı bilgi alınamadığı kaydedildi.

El-Cavf kentinin El-Gayl bölgesinde de çatışmaların devam ettiği ve 2 taraftan da çok sayıda yaralının olduğunu belirten yerel kaynaklar, birçok evin yıkıldığı çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yakın kentlere göç ettiğini ifade etti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi`nin bölgedeki çatışmaları sona erdirmek amacıyla görevlendirdiği "arabuluculuk komitesi"ni, bugün tekrar El-Cavf bölgesine göndererek, daha önce imzalanan ateşkesin uygulanması için çalışma yapmasını istediği belirtildi.

- Hadramevt`te hücre evine operasyon

Hadramevt kentinde ise düzenlenen bir operasyonda, 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hadramevt`te ordu birlikleri istihbari bilgiye dayanarak, belirlenen bir örgüte ait "hücre evine" operasyon düzenledi.

Silahlı grubun karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 4 örgüt üyesi ve 1 asker yaşamını yitirdi. Olayda 5 örgüt üyesinin yaralandığı ve 5 kişinin gözaltına alındığını aktaran kaynaklar, güvenlik güçlerinin bölgenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldığını ifade etti.

Güvenlik zafiyeti nedeniyle sık sık şiddet olaylarının yaşandığı Yemen`de, yönetim karşıtı Husiler, özellikle ülkenin kuzeybatısında yer alan bazı bölgeleri ele geçirmek amacıyla aşiret grupları ve orduyla çatışıyor.

Yemen hükümetini ve silahlı güçlerini ``Amerikan yanlısı`` olmakla suçlayan El-Kaide örgütü ise düzenlediği birçok kanlı eylemde, ordu mensuplarını, istihbarat görevlilerini ve hükümete bağlı kurumları hedef alıyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir