• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Filistin`in Başvurusu BM`de Görüşüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD - BM Güvenlik Konseyi, Filistin`in BM`ye tam üyelik başvurusunu görüşmek için toplandı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Konsey`in dönem başkanı Lübnan`ın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nevaf Selam, başvurunun değerlendirme komitesine gönderileceğini bildirdi. Selam, kararın oy birliğiyle alındığını belirtti.

Değerlendirme komitesinin cuma günü toplanıp Filistin`in başvurusunu görüşmesi bekleniyor. Ancak, başvuruyla ilgili bir sonucun çıkmasının haftalar, hatta aylar alabileceği belirtiliyor.

Kararın ardından kısa bir açıklama yapan Filistin`in BM Temsilcisi Riyad Mansur, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, değerlendirilme sürecinin çok uzun sürmemesini umduklarını söyledi.

BM`ye üye olmak isteyen ülkelerin başvurularını değerlendiren Değerlendirme Komitesi, aralarında veto hakkı bulunan ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya`nın da bulunduğu 15 BM Güvenlik Konseyi üyesinden oluşuyor. Komitede Filistin lehine bir karar çıkması için en az 9 üyenin destek vermesi ve ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya`dan herhangi birinin veto hakkını kullanmaması gerekiyor. Bu da zor görünüyor, çünkü ABD daha önce yaptığı açıklamada veto hakkını kullanacağını bildirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir