• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Mısır`da Binlerce İnsan Meydanlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ordunun 3 Temmuz 2013`te yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı gösterilerin merkezi olan Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos`ta yapılan kanlı müdahalenin yıldönümü nedeniyle ülkenin çeşitli kentlerinde başlayan eylemler, bu gece de sürdü.

Başkent Kahire, Giza, Beni Süveyf, Kefer eş-Şeyh ve El-Buhayra şehirlerinde düzenlenen gösterilerde, Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki katliam anılırken, 16 Ağustos 2013`te Kahire`deki El-Feth Camisi çevresinde meydana gelen ve 210 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan olaylar da protesto edildi.

Gösterilerde, Feth Camisi çevresinde yaşanan olayların sorumluları ve suçluların bulunması talep edilirken, darbenin mimarı ve ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı sloganlar atıldı.

Ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğrafını taşıyan eylemciler, darbeyle gelen rejimin düşmesini talep etti.

Mısır`daki 3 Temmuz darbesinin ardından yapılan gösterilerin merkezi haline gelen Kahire`deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013`te güvenlik güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Kahire`de, Adeviyye ve Nahda meydanlarının halka ateş açarak ve zor kullanılarak kanlı şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013`te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki Feth Camisi`ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri burada çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Feth Camisi ve el-Ezbekiye Polis Karakolu çevresinde meydana gelen olaylarda, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 210 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Bu arada, Mısır güvenlik güçlerinin, asker ve polisi hedef alan şiddet olaylarına karışmakla suçlanan Kerim Ebu Rekbe`yi gözaltına aldığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, radikal bir örgüte mensup olmak, şiddet olaylarına karışmak, asker ve polise saldırmak gibi suçlamalardan aranan Rekbe, Kuzey Sina ilinde güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir