• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Abbas: Mısır`ın Ateşkes Girişimine Bağlı Kalacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarını durdurmak için Mısır`ın önerdiği ateşkes girişimine bağlı olduklarını belirterek, onun dışında hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Ramallah`taki Filistin yönetimi toplantısında konuşan Abbas, "Mısır`ınateşkes girişimine bağlı kalacağız ve onun dışında hiçbir girişimi kabul etmeyeceğiz. Mısır arabulucu değil, asıl taraftır" dedi.

Abbas, Filistin yönetiminin öncelikli olarak önem verdiği konunun israil saldırılarını ve akan kanı durdurmak, ardından da Gazze`yi imar etmek olduğunu belirtti.

"Gazze`de yaşananlar hiçbir savaşta yaşanmadı" diyen Abbas, "Bu akşam Filistin heyeti Gazze`deki ablukanın kaldırılması noktasında nihai anlaşmaya varmak amacıyla yeniden müzakerelere başlamak üzere Kahire`ye doğru yola çıkacak" diye konuştu.

Konuşması sırasında Mescid-i Aksa meselesini de ele alan Abbas, israil`in Aksa`yı "zaman ve mekan" olarak bölme çabalarına ilişkin, "Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir. Bölünmesini asla kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir