• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Vali Kıraç sığınmacı Êzidi aileleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Vali yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Ahmet Günaydın, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ruken Tanaman, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ve diğer ilgililerle birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'na gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda kalan Êzidi ailelerin sorunlarını dinledi.

Ezidi Aileleri'nin temsilcisini de dinleyen Vali Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'de, Irak'ta ve Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramı karşısında insani çaba ve destek içinde olduklarını söyledi. Yaşanan vahşeti kınadıklarını söyleyen Vali Kıraç, gelenlere kucak açan Diyarbakır halkına teşekkür etti. Hükümetin Mardin’in Midyat ilçesinde bir kamp kurduğunu ve arzu etmeleri durumunda gelen konukları buraya yönlendirmek istediklerini belirten Kıraç, "Kampta barınma, eğitim, sağlık ve sosyal hizmet sunma imkanı olacak.’ Başbakanlığa bağlı AFAD tarafından Midyat’ta kurulan kampta Êzidi sığınmacı ailelerin daha iyi şartlarda barınabileceğini sözlerine ekleyen Vali Kıraç, kampta kalanların talepleri doğrultusunda başka ülkelere gitmek isteyenlerin işlemlerinin burada yapılacağını, bu konuyla doğrudan Dışişleri Bakanlığı'nın ilgileneceğini bildirdi.

Vali Kıraç, bütün ilgili müdürlüklerle birlikte bir çalışma yapacaklarını ve kendileri ile daha sonra da görüşeceklerini anlattı. Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra Sanat Galerisi'nin içindeki aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir