• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
AB Vizelerinde Tünelin Ucu Göründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun düzenlediği toplantıda vize konusu masaya yatırıldı. Bağış, “Son 3 yılda ilk kez vizenin kolaylaştırılması konusunda tünelin ucundaki ışığı görüyorum. Gerçekten önemli gelişmeler kaydettik. Vize konusunda somut adımlar atılacak.” diye konuştu. Komisyon üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda üyelerin sorularını da cevaplayan Bağış, “Türkiye’nin bulunduğu bölgenin zorluklarını anlatıp vizelerin kaldırılması tehlikeli olur” diyen katılımcıya, “Biz herkesi koşulsuz alın demiyoruz geçerli Türk pasaportu olan vatandaşlardan bahsediyoruz. Bu da Türk vatandaşıyla herhangi başka milletten olan vatandaşı ayırmaya yeter.” diye konuştu.

RUMLARIN AB’YE ALINMASI HATAYDI!

Toplantıda gündeme gelen diğer bir konuysa, Kıbrıs Rum Yönetiminin Akdeniz’de başlattığı petrol arama faaliyetleriydi. Egemen Bağış, “Biz biraz daha bekleyin Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılsın ve onun sonrasında bu arama faaliyetleri başlasın dedik. Ama onlar alelacele bu çalışmalara başladılar. Ne olacaktı çözümden sonra olsaydı. Petrol rezervleri mi tükenecekti?” diyerek Türkiye’nin bu konudaki tepkisini dile getirdi. AB komisyonundaki Yunan ve Kıbrıs Rum Kesimi üyelerinin kışkırtıcı sorularına da maruz kalan Bağış, Rum kesiminin AB’ye üye kabul edilmesinin en baştan yapılan hata olduğunu belirtti.

BDP KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİL

Türkiye’de yaşanan terör olaylarını da gündeme getiren Bağış, bazı ülkelerin terörü desteklediğini söyledi. Bağış, “PKK benim de memleketim olan Siirt’te 4 masum kız çocuğunu öldürdü. Türkiye’de hala teröre destek veren partiler var. BDP Kürtlerin temsilcisi değil, Kürtlerin temsilcisi Kürt oylarının yüzde 60’ını almayı başaran AK Parti’dir.” dedi.

DAHA DEMOKRATİK TÜRKİYE

Türkiye’deki anayasa çalışmalarına da değinen Bağış, meclis başkanlığının her partiden oluşacak komisyon kuracağını belirtti. Türkiye’de 1960’dan beri hep askerlerin yaptığı anayasayı kullanmak zorunda kaldığını değinen Bağış, ilk defa bir sivil yönetimin yapacağı anayasanın Türkiye’yi daha demokratik, daha özgür bir hale getireceğinin altını çizdi. Hükümetin yaptığı reformlar hakkında sorulan bir soruya da 12 Eylül referandumunda değişen yasalar için gereken uygulamaların süratle meclisten geçirildiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir