• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Okula Alınmayan Öğrenciye Öğretmen Dayağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 26 Eylül 2011 tarihinde başörtülü oldukları gerekçesiyle kız öğrenciler, Hilvan`nın çeşitli okullarında okula alınmamışlardı. Bugün ise 75.Yıl İlköğretim Okulunda 4 kız öğrenci örtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadı. Okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin velileri okula geldiler. 2 kız öğrenci velisi olan Ramazan Solucantutan okula gelip kızlarını alıp sınıfa gitti. Ramazan Solucantutan sınıfa giderken okul yönetimi tarafından engellenip, okula gelen emniyet güçlerinin ise beni kendisini engellemeye çalıştığını sözlü ve fiziksel hakaretlerde bulunulduğunu iddia etti.

Başörtülü kız Çocuklarına Öğretmenden Şiddet

Solucantutan, okul yönetiminin hiçbir şekilde kızlarına kendisine hakarette bulunma yetkisinin olmadığını ve okul yönetiminin yalan ithamlarda bulunamayacağını ayrıca okul bahçesinde sınıfa alınmayıp bekleyen kızlarına bir öğretmen tarafından şiddet uygulandığını bunun için gereken mercilere şikâyette bulunacağını belirtti.

Öte yandan okula alınmayan 2 kız öğrenciden birinin ise okulun dış kapısı önünde bekleyip ağladığı görüldü.


Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu`nda da bugün benzer görüntüler yaşandı. Derse alınmayan 4 kız öğrencinin okul bahçesinde oturdukları gözlendi. Öğrenci velileri ise okul yetkilileri ile yaptıkları görüşmede okul yönetiminin kendilerine başörtülü öğrencilerin okula alınmaması yönünde Milli Eğitim Müdürlüğünün bir talimatı olduğunu ifade ettiklerini belirttiler.


Okul dışına çıkartılan öğrenciler bizle inamcımız gereği örtündüğümüzü örtünmenin Allah`ın emri olduğunu. Eğer bizi okula almazlarsa alınana kadar her gün okula gelip okulun önünde bekleyeceklerini kaydettiler.

 

Öte yandan başörtülü oldukları gerekçesiyle öğrencileri okula almayan Hilvan İlköğretim Okulu`nda ise eğitim gören 3 kız öğrencinin okul bahçesi dışında oturdukları gözlendi. Geçen yıl başörtüsü taktığı gerekçesiyle Mustafa Kemal İlköğretim Okulu`ndan bu okula sürgün edilen öğrencilerden Ayşegül Yüksekyayla okul yönetimi tarafından okula alınmadıklarını, bu kararlarından vazgeçmeyecekleri okula alınana kadar her gün geleceklerini söylediler. Diğer 2 kız öğrencinin ise kardeş oldukları ve köyden taşıma usulü ile ilçeye okumaya geldiklerini onlarında yönetim tarafından okula alınmadığını öğrendik.

 Bu durumda Hilvan ilçesinde 6 ilköğretim okulunda 30`a yakın kız öğrenci başörtülü oldukları için okula alınmıyor.

 

Mehmet Can Yardımcı - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir