• DOLAR 32.584
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2429.61
  • ...
Yeryüzü Doktorları:"On bin yaralının bini sakat kalacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Tel Aviv üzerinden Gazze'ye geçen ve Gazze hastanelerindeki yaralıları tedavi etmek için büyük çaba sarf eden Yeryüzü Doktorları tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan on bin civarındaki Gazzeliden bine yakınının özürlü kalacağına dikkat çekilerek, 'Yeryüzü Doktorları olarak burada büyük bir rehabilitasyon projesi başlatıyoruz' denildi.

İsrail’in Gazze’deki hastaneleri  de bombalanması nedeniyle tedavisi yapılamayan yaralıların  yardımına koşan Yeryüzü Doktorları. Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda Tel Aviv üzerinden Gazze'ye geçerek, yaralıların tedavisi için çaba sarf ediyor.

Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırılar sonucu yaralanan on bin civarındaki Gazzeliden bine yakınının özürlü kalacağına dikkat çekerek 'Yeryüzü Doktorları olarak burada büyük bir rehabilitasyon projesi başlatıyoruz' dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Kınık, “14 kişilik bir grubu Türkiye'ye göndermek için hazırlamaktayız. İsrail tarafından bir komfirmasyon bekliyoruz. Acil olan vakaların mümkün olan en kısa süre içerisinde Erez kapısından Ben Gurion havalimanı aracılığıyla Türkiye'deki hastanelerimize nakletmek istiyoruz. Onun dışında Yeryüzü Doktorları olarak Gazze'nin içinde birçok proje yürütmekteyiz. Özellikle yıkılan hastaneleri ziyaret ettik. Amacımız vurulan sağlık alt yapılarını tekrar rehabilite etmek..” şeklinde konuştu.

Gazze'deki hastanelerin  çoğununa  erişemediklerini belirten  Kınık, '13 devlet hastanesinden bugün çalışabilen 4 hastane var, diğerleri büyük oranda gidilemeyen alanda, ateş alanında kaldığı için çalışamıyor  ya da bir kısmı hedef alınıp yıkıldığı için sağlık hizmeti veremiyor' ifadelerini kullandı.

İlaca acil ihtiyaç var

Kınık çalışmaları sırasında ihtiyaç duydukları acil malzemeler   hakkında  şöyle konuştu;  “Öncelikle ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacımız var. İlaç ve tıbbi malzeme eksiğimizi gidermek için Mısır ve İsrail tarafından malzemelerin tedariki için Türk Kızılayı  ve AFAD ile, Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği ile bu malzemelerin Gazze'ye sokulmasına çalışıyoruz.'

Refakatçilere  ‘Hoş geldiniz’ kartı

İsrail'in Gazze saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirilenlerin refakatçilerine, yardım talebinde bulunabilecekleri  TİKA, AFAD, Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığın logoları ve  telefon numaralarının  bulunduğu kartlar  teslim ediliyor.  Yaralı  refakatçilerine teslim edilen  'Hoş geldiniz' kartlarında,  Arapça ve Türkçe olarak 'Sevgili kardeşim, ülkemize hoş geldiniz. Bizler acılarınızı paylaşıyor ve yaralarınızı sarmak istiyoruz'  ifadesi yer alıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir