• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
NSA skandalı, işbirliğine yol açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Rakamlara göre dünyada 425 milyondan fazla kişi Google Gmail ve 273 milyondan fazla kişi de Yahoo Mail servislerini kullanıyor.

Yahoo yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir web tabanlı mail servisindeki mesaj akışının şifreli hale getirilmesi için çalışmalarına devam etmekteydi. Google da benzer şekilde mail iletişimini daha korumalı hale getirmek için büyük gayret gösteriyor. Ancak bu tarz şifreli iletişimler sadece aynı servisi kullanan kişiler arasında kullanılabiliyor.

Yapılan son açıklamaya göre artık Google ve Yahoo bu alanda bir işbirliğine gidecek ve her iki servisin kullanıcıları da kendi aralarında şifreli olarak mail iletişimi yapabilecek.

Konuya ilişkin uzmanlarla yaptığımız görüşme neticesinde; “Gmail ve Yahoo mail servislerinin işbirliğinin arkasındaki en büyük nedenlerden birisi, her ikisi de ABD merkezli olan bu şirketlerin NSA skandalından sonra kendilerine karşı olan iddiaları ve şüpheleri ortadan kaldırma gayreti olarak görebiliriz.” denildi.

Uzmanlardan orta ve büyük ölçekli şirketler için “kendi sunucularınız üzerinde mail servislerine sahipseniz kritik mesajlarınız için şifreleme işlemlerini kendiniz yapmalısınız. Ancak bu hizmeti dışarıdan alıyorsanız SLA anlaşmalarınızda mail trafiğinizin üçüncü partiler tarafından okunabilir olmayacağına dair garanti talep etmenizde fayda var.” denilerek tavsiyelerde bulunuldu. (Ömer Özbey-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir