• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Mescidi Aksa Hatibi: `Hezimet Yılları Geride Kaldı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mescidi Aksa Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, işgal güçlerinin Müslüman erkek ve kadınların Mescidi Aksa’ya girmelerini engelleyip, buna karşılık aşırı sağcı fanatik Yahudilerin Mescidin avlusuna girip burayı kirletmelerine izin vermelerini sert bir dille kınadı.

Ebu Sinine bugün (15 Ağustos) Mescidi Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde “işgal güçlerinin Müslüman erkek ve bayanları Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmaları, buna karşılık Yahudilerle başka insanların buraya girip çıkmalarına izin vermeleri çok çirkin ve ahlaksız bir davranıştır” dedi.

Mescidi Aksa’nın sadece Müslümanların ibadet edebileceği bir mekân olduğunu hatırlatan Şeyh Ebu Sinine, işgal güçlerinin namaz kılmak isteyenleri mescidden uzaklaştırmasının doğru olmadığını söyledi.

İşgal güçlerinin Gazze’ye yönelik saldırılarını ve burada masum insanları katletmelerini kınayan Mescidi Aksa Hatibi hutbesinde, “dengeler artık değişti. Hezimet zamanı geride kaldı. Gelecek Filistinlilerindir. Filistin toprakları, sadece Allah için çalışan, sadece Allah’a boyun eğen insanlar doğurdu” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir