• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
`Her Kesim Başörtüsü İçin Hükümete Baskı Yapmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Başörtüsü önündeki engellerin kalkması için birçok STK`nın bir araya gelerek kurduğu Tesettüre Çağrı Platformu, Mustazflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) Türkiye genelinde başlattığı "Tesettür Seferberliği"ne destek için Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor. Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Ay Der)`i ziyaret eden Tesettüre Çağrı Platformu heyeti adına bir bilgilendirme konuşması yapan Vedat Turgut, "Amacımız Sivil Toplum Kuruluşlarının bu hayırlı hizmete destek vermeleridir." dedi.

Başörtüsü Özgürlüğü İçin Genelgeler Yeterli Değildir
Turgut, çarpık bir sistem ile karşı karşıyayız ifadesinin altını çizerek , "İstisnalar dışında şimdilik ilköğretimlerde başörtüsünün önünde bir engel yoktur, bir sorun ile karşılaşılmıyor. Liselerdeki başörtüsü yasağı ise 12 Eylül darbe anayasasında kalan keyfi uygulamalardır. Bugün üniversitelerde genelgeler ile bir yumuşama var ama bu yeterli değildir, üniversitelerde serbest olsa bile, mezun olan bir öğrenci kamuda görev yapamayacaksa bu da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Biz istiyoruz ki bu tür gereksiz sorunlar Müslüman halkımızın gündeminde artık düşsün." ifadelerini kullandı.

Her hükümet başörtüsü yasağının kaldıracağını söylüyor ama zaman gösterdi ki bir oyalama taktiği yapıyorlar, değerlendirmesini yapan Tesettüre Çağrı Platformu yetkilisi Turgut, "Bugün Türkiye`deki STK`ların geneli, bize düşen ne ise yaparız diyor. Toplumun diğer katmanlarında da mutabakat sağlanmış durumdadır. Başbakan sürekli dile getirmiyor mu toplumsal mutabakat, al sana toplumsal mutabakat hükümet artık neyi bekliyor? Hükümette isteğimiz bu katmerli ayıbın bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır." dedi


Turgut, 23 Ekim`de Türkiye genelinde yoğun katılımlı bir mitingin Diyarbakır`da düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Toplumun Her Kesimi Başörtüsü İçin Hükümete Baskı Yapmalı
Daha sonra Ay Der adına kısa bir destek açıklaması yapan Başkan Ferzende Lale, "Başörtüsü Allah`ın bir farziyettidir, Allah`ın bir emridir. Biz bunu böyle anlıyoruz. Nerede hayırlı bir iş varsa biz destek veririz, başörtüsünün özgür bırakılması için yaptığınız bu girişim hayırlıdır ve destekliyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşları olarak hükümeti sıkıştırmamız gerekir. Başörtüsünün özellikle ortaöğretimde serbest olması gerekir. Başörtüsü ile ilgili anayasal çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Başörtüsü özgülüğünün yasal bir dayanağı olması gerekir." açıklamasında bulundu.

 

Müslümanlar bu konuda birlikte hareket etmelidir diyen Başkan Lale, konuşmasını şöyle bitirdi:" Yeni Anayasa süreci çok önemli bir süreçtir. Bundan dolayı toplumun her kesimi hükümete baskı yapmalıdır ki bu sorun anayasal güvence altına alınsın."

Osman İçli-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir