• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Esma`nın kabri İsimsiz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rabiatul Adeviyye Meydanı`ndaki kanlı baskında hayatını kaybeden Esma el-Biltaci`nin annesi Sena el-Biltaci, kızının kabrine isminin yazılmasına izin verilmediğini iddia etti.

Biltaci, ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, kızının kabrinin isimsiz olduğunu söyledi.

Biltaci, "Mısır makamları, Esma`nın kabrinin üzerine adının yazılmasını bile çok gördü. Mezar taşı koyduk kaldırdılar. Arkadaşları gidip kabre, `Şehit Esma`nın kabri, Esma Cennet`te` yazdı. Buna da tahammül edemediler ve kabrin Esma`ya ait olduğunun anlaşılmaması için her yeri boyadılar" dedi.

"ESMA`NIN BENİ BAĞIŞLAMASINI DİLİYORUM"

Her özlediğinde kızının kabrini ziyaret ettiğini söyleyen Biltaci, bir yıl geçmesine rağmen Esma`nın mücadelesini verdiği haklarını alamadıklarını dile getirdi.

Biltaci, "Rabia katliamının yıl dönümünde kızımın kabrine gidip, ona darbe yönetimine son verdiğimiz ve hakkımızı geri aldığımız müjdesini vermeyi isterdim. Bu yüzden beni bağışlamasını diliyorum ama inşallah yakın zamanda bu da gerçekleşecek. Kızıma, onun yolunda ilerleyeceğimize söz veriyorum. Esma`nın ölümü beni daha güçlü hale getirdi. Onun ölümünden sonra çok değiştim. Ben ve diğer şehit anneleri, demokrasi, hürriyet ve Mısır için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir