• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Bir dinleme skandalı daha ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süddeutsche Zeitung`un haberine göre BND, Clinton`un Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde farklı bir dinleme yaparken dinlemeye takıldı. Gazete iddiasını BND`de ABD adına casusluk yaparken yakalanan ajanın, CIA`e ilettiği evraka dayandırdı.

Gazete, Clinton`un ABD`ye ait bir hava aracından yaptığı görüşmenin kaydedildiğini belirtti. İsmini açıklamadığı bir hükümet yetkilisinin bu görüşme kaydının silinmemesini ``ahmaklık`` olarak nitelediğine dikkati çekti.

ABD`li yetkililerinde ellerindeki belgeye dayanarak Alman yetkililere kendilerinin dinlenildiğini bilgisini verdikleri ve hatta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin mevkidaşı Frank Walter Steinmeier ile bu konuda görüştüğü ifade edildi.

Alman hükümet çevreleri ise ABD`nin sistematik şekilde dinlendiği iddialarına karşı çıkıyorlar.

Spiegel Online internet sitesi ise Clinton`un konuşmasının 2012`de dinlenildiğini, BND`nin terör zanlısı bir kişiyi dinlemesi esnasında aynı frekansı kullanan Clinton`un da dinlemeye takıldığını iddia etti.

ABD`li bir gizli istihbarat çalışanının Bild gazetesine yaptığı açıklamada ise ABD Dışişleri Bakanı telefonunun, ABD Başkanı Obama`nın telefonu gibi kriptolandığını, Almanların bunu çözmeyi başarması durumunda bunun etkileyici olacağı ifade edildi.

İstihbarat çalışanının Clinton`un telefon görüşmesini muhtemelen güvenli olmayan bir hattan gerçekleştirdiğini tahmin ettiğini belirttiği kaydedildi.

Temmuz başında, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) ve Savunma Bakanlığında çalışan 2 kişinin ABD adına casusluk yaptıklarının ortaya çıkması, ABD ile Almanya arasında diplomatik krize yol açmıştı. Bunun üzerine Amerikan istihbaratının Berlin`deki en üst düzey temsilcisi Almanya`nın talebi üzerine ülkeden ayrılmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA`nın eski sistem analisti Edward Snowden`ın bir yıl önce sızdırdığı gizli belgeler de Amerikan istihbaratının Başbakan Merkel`in cep telefonunu dinlediği, ABD`nin Büyükelçilik binasından da Alman hükümet binalarının ve çevresinin dinlendiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir