• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
AB`nin `Irak` Planı Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB dışişleri bakanları IŞİD`in petrol satarak finansman sağlamasını engellemek, peşmergelere silah yardımında bulunmak konusunda anlaştı.

Irak ve Rusya gündemiyle Brüksel`de olağanüstü toplanan AB dışişleri bakanları, IŞİD`in saldırılarını şiddetle kınayarak, Irak`ta kötüleşen insani durumdan ciddi endişe duymaya devam ettiklerini bildirdiler.

AB`nin Irak kararlarında, "Irak ve Suriye`deki bazı filler insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında olabilir ve sorumluların hesap vermesi için bunlar derhal soruşturulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Kararlarda, ABD`nin IŞİD`le savaşlarında Irak hükümetine ve peşmergelere destek çabaları memnuniyetle karşılanarak "örgütle ortak mücadelede Irak ile işbirliğinin uluslararası sorumluluk olduğu" vurgulandı.

İngiltere, Fransa ve Holanda başta olmak üzere bazı üye ülkelerin bölgesel Kürt yönetimine silah yardımı kararı almasını memnuniyetle karşılayan AB dışişleri bakanları, askeri yardımların üye ülkelerin kapasitelerine ve yasalarına uygun şekilde ve Irak hükümetinin rızası alınarak yapılması gerektiği konusunda uzlaştı.

Dışişleri bakanlarının kararlarında, "IŞİD`in petrol satışının nasıl engelleneceğinin" değerlendirileceği belirtildi ve bu yolla IŞİD`e finansman sağlanması kınandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir