• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa Valisi, Kore Gazisini evinde ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gemlik İlçesine bağlı Kurşunlu mahallesinde yaşayan, 84 yaşındaki Kore Gazisi Şevket Günaydın, eşi Fatma Hanım ile birlikte karşıladığı Vali Karaloğlu’nu evinin giriş katına kurduğu Kore Savaşı Müzesini gezdirdi.

Kore Savaşında çekilen fotoğraflar ve kullandığı eşyalardan oluşan müze gezisinde hatıralarını anlatan Gazi Günaydın, duygu dolu anlar yaşadı.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Orman ve mahalle sakinleri ile birlikte sokak üzerinde oturan Vali Karaloğlu, mahalleli ile sohbet edip çay içti. Mahallede bulunan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Vali Karaloğlu, Cumhuriyet Cami bahçesinde mahalle sakinleri ile birlikte oturarak sorunlarını dinledi.

Gemlik Hanımlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aşevini de ziyaret eden Vali Karaloğlu, “Yaptığınız hizmet takdire şayandır. İhtiyaç sahiplerine uzanan şefkatli ve hünerli ellere sahipsiniz” dedi.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak hizmet verdiklerini söyleyen dernek başkanı İnci Özsabuncu, merkezi Bursa’da olan yüz üyeli bir dernek olduklarını ayrıca Gemlik ilçesinde 4 katlı aşevi binasını tamamen hayırseverlerin desteği ile yaptırdıklarını belirtti.

1 tüp 1 tencere ile başladıkları hayır yolculuğunu anlatan Başkan Özsabuncu, 27 yıldır hizmet verdiklerini ve Ramazan ayı boyunca her gün, diğer günlerde ise haftada 1 gün, yine bir hayırsever tarafından alınan araç ile 120 ihtiyaç sahibi aileye yemek dağıttıklarını belirtti.

Evlenen yetim çocuklara hayırseverler eliyle mobilya yardımında bulunan dernek, Vali Karaloğlu’na yer sıkıntısı çektiklerini aktarmaları üzerine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’dan, Vali Karaloğlu’nun yanında yeni bir binanın aşevi olarak tahsisinin sözünü aldılar.

Vali Karaloğlu dernek binasında bulunan küçük hafızların yaptığı duanın ardından Gemlik İlçesinden ayrıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir