• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Vali Taşkesen, Kızıltepe'de ziyaretlerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Merkeze alınan Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengizin yerine ataması yapıldıktan sonra ziyaretlerine devam eden Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk önce Kızıltepe Viranşehir yolu üzerinde bulunan hububat ticaret merkezinde Cuma namazı kılan Taşkesen, ardından esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Daha sonra ilçe merkezinde Ticaret Ve Sanayi Oda Başkanlığında Kızıltepe’deki oda başkanlarıyla bir araya gelen Taşkesen, oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda yaptığı ziyaretlerle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

“Kızıltepe ticari anlamda en önemli ilçelerden”

Açıklamasında Taşkesen, “Bugün Kızıltepe’de özellikle Ticaret alanlarında gerek odalar gerekse zahirecilerin yapmış olduğu dev eseri gezme fırsatını bulduk. Hem iade-i ziyaret hem de yerlerini görmek anlamında ben, önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Kızıltepe biliyorsunuz Ticaret anlamında şuanda en önemli ilçe. Organize sanayi bölgemizde Gaziantep’ten sonra en aktif bir Sanayi bölgesidir. Tabi bu Kızıltepe’nin Ticari potansiyelin büyüklüğünü gösteriyor. Aslında bir şey daha gösteriyor o da, Kızıltepe’deki birlik beraberliğin tezahürü gösteriyor. Dolayısıyla birlik beraberlik olan yerde hem huzur olur, hem dirlik hem de Allah sever. Biz de seviyoruz Kızıltepe’yi. Her fırsat bulduğumuzda geliyoruz. İnşallah gelmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Öğrenci yoğunluğu çok yüksek”

Açıklamasının devamında Vali Taşkesen, “Okul çalışması hakkında brifing alırken fark ettim ki Kızıltepe, ilçelerimiz içerisinde öğrenci yoğunluğunun sınıf başı en yüksek olduğu ilçe. Tabi bu da bizi üzdü. Kendi imkânlarımızı, devletin imkânlarını seferber ettik ama bunun yanında yetmediği yerlerde de bazı hayır sahiplerinin hayırlarına vesile olmak için de burada bir duyuruda bulunuyoruz. Sizin vasıtanızla duyuralım. Sınıf başı 50 bin lira şey düşüyor. Herkes tek başına bunu yapamayabilir. Ama 50 bin lira verdiği zaman biz o okulda hepsinin ismini de vereceğiz.” şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir