• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
50 Eski Vekil İstifa İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, aralarında eski CHP milletvekilleri Bülent Baratalı, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Tuncay Ercenk, Ergün Aydoğan`ın da bulunduğu 9 eski milletvekiliyle parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 50 eski CHP milletvekilinin imzasının yer aldığı bildiriyi okudu ve "riskin bedelinin ödenmesi" çağrısında bulundu.

Anadol, "Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan İhsanoğlu`nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na aitir. Kendisi de İhsanoğlu`nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bu riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir. Diğer üç başarısız seçim de eklenince artık istifa kaçınılmaz olmuştur" değerlendirmesini yaptı.

"ELBETTE MHP YÖNETİMİNİN DE ORTAYA ÇIKAN TABLODA SORUMLULUK PAYI VAR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada "Elbette MHP yönetiminin de ortaya çıkan tabloda sorumluluk payı var. Bu inkar edilemez. Ama medyada kalem oynatan ve kendisini Türk milliyetçisi olarak addeden kimselere düşen, `MHP`ye son ihtar` gibi üst perdeden cümlelerle kuru gürültü çıkarmak değil, bundan sonra yapılması gerekenler konusunda yol gösterici, somut ve makul analizler ortaya koymaktır" ifadelerini kullandı.

"CHP`NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KURULTAYIDIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "(Muharrem İnce`nin açıklaması) Arkadaşlarımızın çıkışlarını artık bu safhada değerlendirmenin sadece bir ağız kavgasına yol açacağını düşünüyorum. Ama `sen onu yaptın, ben bunu yaptım` türü eleştirilerin içine girip partinin yıpratılmasını da hiçbir şekilde doğru bulmadığımı ifade edeyim" dedi.

Öztrak, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun kurultay açıklamasına ilişkin, "Bu kurultay, Türkiye`nin mevcut konjonktüründe CHP`nin iktidara yürüyüş kurultayıdır" diye konuştu.

"SAYIN İNCE ÇOK İYİ BİR SANTRFOR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Grup Başkanvekili Muharrem İnce`nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddiaları, "Sayın İnce çok iyi bir santrfor. Sayın İnce, birden oyunu bırakıp, maç devam ederken `teknik direktör olayım` dedi. Partimizin İnce`den, santrfor olarak mahrum kalmasını istemeyiz. Partinin hali hazırda teknik direktörü var" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) cumhurbaşkanı kesin seçimsonuçlarını açıklamasıyla birlikte TBMM`nin olağanüstü toplantıya çağrılıp,seçim tutanağının imzalanmasını istedi.

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s, cumhurbaşkanlığı seçiminin tek başına ülkenin kilit sorunlarını çözmeyeceğini belirterek, yeni Başbakan atanmasının ve 2015 genel seçimlerinin de yakından izleneceğini bildirdi.

trthaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir