• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...

BURSA - Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bir dizi inceleme için Gemlik İlçesine geldi. Valinin ziyaret ettiği Gemlik Ticaret Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, ,  “Gemlik ilçesinde nitelikli eleman sorunu var. Nitelikli eleman bulamıyoruz” dedi.  Vali Karaloğlu da nitelikli eleman ihtiyacını gidermek için hemen kurs açılması gerektiğinin altını çizdi.

İlk olarak Gemlik Serbest Bölgesine gelen Vali Karaloğlu burada incelemelerde bulundu. Bursa ticaretine değinen Vali Karaloğlu: “ Görülüyor ki Bursa Serbest Bölgesi belki kendi koydukları hedefleri gerçekleştirmemiş olsa da şuanda 2 milyar dolarlık ticaret hacmi, 8 bin 600 kişilik bir istihdamla Türkiye’nin en önemli serbest bölgelerinden bir tanesi olmuş. Ben emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bekledikleri kolaylıklar gerçekleşirse hem ticaret hacimlerini, hem ihracatlarını, hem de sağladıkları istihdamı arttırmış olurlar. Burada üretilen her değer Türkiye’nin değeridir. Burada sağlanan her ticari hacim Türkiye’nin ticari hacmidir” dedi.

“Üretim olmadan kalkınma olmaz”
Gemlik Ticaret Sanayi Odasını da ziyaret eden Vali Karaloğlu, Başkan Kemal Akıt tarafından karşılanarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gemlik Ticaret Sanayi Odası’nın ilk defa bir Vali ağırladığını belirten Başkan Akıt,  “Gemlik ilçesinde nitelikli eleman sorunu var. Nitelikli eleman bulamıyoruz” dedi.

Nitelikli eleman ihtiyacını gidermek için hemen kurs açılması gerektiğini belirten Vali Karaloğlu, “İşçisizlik sorununu bir an önce çözmemiz lazım. Türkiye iyi bir ivme yakaladı. 2023 hedefine ulaşabilmemiz için hemen gündemimize dönüp çalışmamız gerekli.  Devlet olarak sizlere alt yapı yapacağız, sizler ise üreteceksiniz. Üretim olmadan kalkınma olmaz.”ifadelerini kullandı.  (Zeki Aras-İLKHA)