• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Uzun süren yol çalışmaları rahatsızlık veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, yaptığı gündem değerlendirmesi toplantısında şehrin önemli sorunlarına dikkat çekti.


Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan tarafından yapılan basın açıklamasında, belediyenin Diyarbakır’ın bazı cadde ve sokaklarında uzun zamandır yaptığı yeraltı çalışmaların çevre sakinlerini ve araç sahiplerini ciddi anlamda rahatsız ettiğini dile getirdi.


Bozan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kayapınar ilçemizin bazı cadde ve sokaklarında uzun zamandır devam eden yeraltı çalışmaları; çevre sakinlerini, yollardan geçen yaya ve araç sahiplerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Asfalt mevsiminin sonlarına yaklaştığımız bu günlerde başta ihtiyaç olan tüm yol ve sokakların bir an önce asfaltlanmasını belediyeye hatırlatıyorum.” dedi.


Mısır’daki darbeye ve İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı saldırılara değinen Bozan, “Mısır’da 3 Temmuz 2013’te gerçekleşen Batı destekli, askeri darbenin ardından gösterilerin ve Merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki sivillerin kanlı bir müdahaleyle dağıtılmasının yıl dönümü dolayısıyla, şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Filistin de ise katil İsrail bütün Müslüman’ların gözü önünde günlerdir Gazze’ye saldırılarına devam ediyor. İslam Barış Gücü oluşmadan bu saldırıların durması mümkün değildir.   Katil Sisi’yi, İsrail’i bunların yandaşlarını ve bunları destekleyenleri bir kez daha lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yapılan seçimde halk, seçilmişlerin seçtiğini seçmek zorunda kaldı”

Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bozan, “Yapılan seçimde halk, seçilmişlerin seçtiğini seçmek zorunda kaldı. Yani asıllar, vekillerin adaylarını seçmek mecburiyetinde kaldı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyleyebilmek için, milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da, belli sayıdaki imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerekiyordu. Ancak bu olmadı. Temennim, ileride yapılacak yeni bir düzenlemeyle, Hem seçime girme hakkı kazanmış olan siyasi partilere, Hem de belli miktardaki imza ile halka, Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme hakkının tanınmasıdır.”şeklinde konuştu. (Fikret Kavgalı / Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir