• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Görme engellilere 'Gören Göz'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü'nce yürütülen Gören Göz Projesi 2014 yılı kapsamında Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere toplam 19 ilde 5000 adet Gören Göz cihazı dağıtıldı.

Bu kapsamda Şanlıurfa’da 3.etap gören göz cihaz dağıtımı devam ediyor. Şu ana kadar 192 görme engelliye verilen cihazlarla birlikte bu sayı bugün itibarı ile 259’a çıktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hasan Bilici, ”6 Hazirandan beri bugüne kadar gören göz cihaz dağıtımı devam etmektedir. Bugün itibarı ile ikinci toplu dağıtım etkinliğimizi tertip etmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede 259 gören göz cihaz dağıtımı gerçekleştirildi. Toplamda kentte 340 cihaz dağıtılacak. Yaşamları boyunca pek çok engelli vatandaşımız bu cihazlarla birlikte yaşamak zorunda. Görme engellilerimize daha engelsiz bir yaşam yolunda katkı sağlamasını temenni eder, hayırlı olmasını dilerim” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir