• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
"1000 Göl"de su kıtlığı yaşanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merkez Kültür Mahallesinde yaşanan su sıkıntısı yüzünden mahalleliler, Kültür virajında toplanarak yaşanan su sıkıntısını protesto etti. Belediye yetkililerini olay yerine çağıran mahalle sakinleri, mevcut su sorunun çözülmesini istediler.

Kültür Mahallesi muhtarı Ali Bozkurt, su sıkıntısı nedeniyle mahalle sakinlerinin perişan durumda olduğunu belirterek, biran önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.“

Depolar ve tazyikli su akmayana kadar mahallemin bir bölümü su alamaz”
Mahallelerindeki su sıkıntısını dile getiren muhtarı Bozkurt, üst katlara su gelmiyor. Bütün vanaların üstü kapanmış, su vanalarına ulaşamıyoruz. Depolar ve tazyikli su akmayana kadar mahallemin bir bölümü su alamaz.” dedi.

"Biz mahalle olarak hizmet istiyoruz”
Su sıkıntısının altyapı işi yapıldığından bu yana devam ettiğini belirten Bozkurt, su vanalarının olduğu yeri göstererek, benim mahallemin hakkını başka bir mahalleye veriliyor. Bu gördüğünüz insanlar perişan durumda. Ben bu manzarayı anlatmak istiyorum. Biz mahalle olarak hizmet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


 

Muhtar Bozkurt, Belediye denilince akla ne gelir? “Su, kanalizasyon ve temizlik başka hiçbir şey.” siteminde bulundu.


 

“Vali Bey susuzluğunuzdan haberim yoktu”
Günlerdir sularının akmadığını belirten Mahalle sakini Hasan Ürek, “Altyapı yapıldığından bu yana suyumuz akmıyor. Günlerdir suyumuz yok. Yetkililere gidiyoruz, geliyoruz cevap yok. Su gelecek diyorlar ama su gelmiyor. Mağduruz su istiyoruz. 4 aydır su gelmiyor. Bazen binanın alt katlarına geliyor, üst katlara gelmiyor. Her sabah kovalarla su taşıyorum. Şimdi Bu yolda Vali İbrahim Taşyapan geçerken, su sıkıntısını kendisine ilettik. Vali Bey, susuzluğunuzdan haberim yoktu, diyerek ilgileneceğini söyledi. 3 gündür belediyeye gidiyorum. Bugün yarın diyorlar ama bir şey yok. Biz de sesimizi yetkililere iletmek için buraya geldik.”dedi.


 

“4 aydır suyumuz yok. Susuzuz su istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz”
Bir diğer mahalle sakini Faik Kartari ise, “4 aydır suyumuz yok. Susuzuz su istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. 3, 4 ve 5’ci katlara su çıkmıyor. Gelse de birinci katlara birkaç damla geliyor. 2-3 gündür, birkaç damlada akmıyor. Belediye, su azalmış, arkadan gelmiyor, diyerek bu şekil geçiştiriliyor." ifadelerini kullandı.


 

“Birinci katlara su geliyor 2, 3 ve 4 katlara su gelmiyor”
Bayramdan önce üst katlara su taşıdıklarını ifade eden Mahalle sakinlerinden Zeki Küçüktekin, "Su binanın üst katlarına gitmediği için kovlarla su taşıyoruz. Birinci katlara su geliyor. 2, 3 ve 4. katlara su gelmiyor. Bir aydan fazladır bu durum böyledir.” diye konuştu.

Konu hakkında Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “Belediyemiz tarafından ilimizin içme suyu ihtiyacı; merkez Balpınar Köyü (Metan) isale hattı, Mirzan hattı ve Karlıova ilçesi Devecik Köyü sınırlarındaki Kürük isale hatlarından karşılanmaktadır. Ancak içinde bulunan mevsim itibariyle içme ve kullanma ihtiyacının aşırı derecede olması ve yine içmesuyu sağlanan membalardaki su seviyelerinin azalmış olmasından dolayı kısmi olarak içmesuyu sıkıntıları yaşanmaktadır. Belediyemiz tarafından sorunun nihai çözümü için ilimiz içmesuyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Devecik köyü sınırlarında bulunan vatandaşların mülkiyetindeki 2 kaynak kamulaştırılarak Kürük İsale Hattı’ndaki ana depoya bağlanmıştır. Ayrıca bölgede bulunan diğer bir kaynağın ana hattımıza bağlanabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

İlimizde bulunan tüm mahallelere içmesuyu verilmekte olup, düşük kottaki yerlerde ve bina altlarında deposu olan yerlerde bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak yukarı kısımlardaki meskenlerde ise kısmen gecikmeli olarak içmesuyu alabilmektedirler. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız.” ifadelerine yer verildi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir