• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
israil Ordusundaki Türkiye Vatandaşlarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen " israil askeri istemiyoruz inisiyatifi" üyeleri, çifte vatandaşlığı bulunduğu için gönüllü olarak israil ordusuna katılanların Türkiye vatandaşlığından çıkartılması için TBMM Dilekçe Komisyonu`na dilekçe gönderdi.

İnisiyatif üyeleri, cuma namazının ardından Fevzi Paşa Caddesi`ndeki Fatih PTT Merkezi önünde toplandı. "Katil siyonistler Türkiye`den defolun" sloganı atan grup, "Bu topraklarda israil askeri istemiyoruz" ve "Dur demezsen eli kanlı israil askeri yarın aramızda" yazılı dövizler taşıdı.

" israil askeri istemiyoruz" inisiyatifi adına açıklama yapan Muhammet İkbal Köseoğlu, çifte pasaportu bulunanların gönüllü olarak katıldıkları israil ordusunda Gazzeli Müslümanların üzerine bomba yağdırdıktan sonra Türkiye vatandaşı olarak Türkiye`nin imkanlarından faydalanmalarının utanç verici olduğunu savundu.

israil ordusunda yer alan çifte vatandaşların, Türkiye vatandaşlığının iptal edilmesini istediklerini dile getiren Köseoğlu, "Çifte vatandaşların israil`de yaptıkları askerlik Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye`de kabul edilmektedir. Bu sebeple Milli Savunma Bakanlığı`nın yapılan askerlik hizmetlerinin geçerli sayıldığı ülkeler arasından israil`i çıkartmasını istiyoruz" dedi.

Katılımcılar daha sonra Türkiye`nin bir çok ilinden topladıkları 1100 dilekçeyi Fatih PTT Merkezi`nden TBMM Dilekçe Komisyonu`na gönderdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir