• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İrlandalı Alena Müslüman Oldu...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Auburn Gelibolu Camii tarafından hafta sonu düzenlenen geleneksel tanıtım günü olan Open Day’de duygulu anlar yaşandı.

Yağışlı havaya rağmen, çok sayıda yabancı davetlinin katıldığı programda, arkadaşı vesilesiyle İslam diniyle tanışan İrlandalı Alena Sconlon kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

29 yaşındaki Alana Sconlon’un, cami imamı Bilal Aksoy’un huzurunda ve Open Day dolayısıyla ziyarete gelenlerin de şahit olduğu törende, İslamiyeti seçmesi duygular anların yaşanmasına sebep oldu. Kelime-i şehadet sırasında yaşanan tablo, herkesin gözyaşlarına neden oldu.

 

İslam dinini tercih ettiği için kendisine bir de sertifika verilen Alana Sconlon’ın da gözyaşlarına boğulduğu törende, camide hazır bulunan Müslüman bayanların büyük ilgisine neden oldu ve herkes tarafından tebrik edildi.

Bu arada Auburn Gelibolu Camii, bu yıl 11.sini gerçekleştirdiği Open Day programı ile farklı dinlerden gelen insanlara kapılarını açtı. İslam Dini ve Auburn Gelibolu Camii ile ilgili kısa bilgilerin yer aldığı broşürlerin de dağıtıldığı programda, gelenlere ikramda bulunuldu.

Yaklaşık 6 saatlik tanıtım programı boyunca, özellikle gelen gayr-i müslümlere ve diğer misafirlere, gönüllü görevliler tarafından çeşitli bilgiler verildi. Gelen misafirlere, her 10 dakikada bir cami turu ile başlayan tanıtım turlarının yanı sıra, öğle namazının kılınışını da izlediler.

2011 Open Day programının resmi açılışına katılan Federal Bakan Jason Clare, paylaşmanın önemini vurguladı. “Ramazanı, iftarı, christmas ve daha bir çok dinsel ve kültürel günlerimizi hep birlikte paylaşalım. Böylelikle birbirimizi daha iyi tanır ve daha toleranslı bir ülke olabiliriz.’’dedi.

Auburn Camii Yönetim Kurulu’nu düzenlediği programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Jason Clare konuşmasını şöyle sürdürdü “Siz kapılarınızı açınca, insanların düşünceleri de açılıyor. Yanlış fikirler, anlayışlar, önyargılar yıkılıyor ve bunların yerini barış, sevgi, birbirimize karşı saygı ve hoşgörü alıyor. Avustralya’yı oluşturan değişik dinlerin bir arada barış içerisinde yaşamalarına vesile oluyor.’’dedi.

Türkiye`nin Sydney Başkonsolosu Emin Akseki’de yaptığı konuşmasında İslam’ın tolerans ve affedici özelliğine vurgu yaptı. Ekonomik ve sosyal şartlar bazen karşılıklı anlayışı zorlaştırdığını belirten Akseki, “Hoşgörüsüzlük ve toleranssızlık çatışmalara ve çelişkilere sebebiyet veriyor. Bunu kırmanın en önemli yolu da karşılıklı anlayıştan, dinler ve kültürlerarası diyalogdan geçiyor.’’dedi.

Auburn Camii Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Din’de, Open Day projesini ilk olarak 2001 yılında başlattıklarını ve bugünü gelenekselleştirerek her yıl devam ettirdiklerini söyledi. Tanıtım Günü’nün İslam’ın misafirperverliğini gösterme adına önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Din “Bugün bir çok dostumuz bizi ziyarete geldiler. Biz bugüne katılan dostlarımızla birlikte kendimizi hep barış ve harmoni toplumu içerisinde hissediyoruz.’’dedi.

Open Day’in önemine işaret eden Sydney Sosyal İşler Ataşesi Yusuf Yurt’ta ziyaretçilerin bu program vesilesiyle önyargılarının izale edildiğini söyledi.

İslam dinini ve mabediniz olan camiyi, bugün vesilesiyle tanıtma imkanını bulduklarını vurgulayan Yurt,” Bir takım önyargıları kırmak ve Müslümanların nasıl kişiler olduklarını, ibadetlerini nasıl yerine getirdiklerini ve en önemlisi de misafirperverliğimizi gösterme adına çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz.’’ dedi.

Yurt, federal düzeyde hükümeti temsilen bakanın da bu programda yer almasının, Avustralya hükümetinin bu programa verdiği önemi gösterdiğine işaret etti.

Tanıtım Günü’nde görev alan gönüllü gruplara, ziyaretçilerin en çok sorduğu ve üzerinde durdukları konuların başında kadın hakları, başörtüsü ve evlilik gibi konuların yer aldığı kaydedildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir