• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Diyarbakır`da Üç Fuar Birden Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tüyap Diyarbakır Fuar Merkezi`nde açılan fuara Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ve işadamları katıldı.

Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tüm sektörlerde marka bilincinin beraberinde başarıyı ve kaliteyi arttırdığını anlattı. Bu fuarlarda artık sektörel ihtisaslaşma sürecine girerek hazırlanacaklarını söyleyen Ersözlü "Diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sektörel ihtisas fuarlara ağırlık vermeye başladık. Bu uygulama sayesinde ziyaretçiler de ihtiyaçlarını daha rahat giderecek" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can ise tarım, hayvancılık, gıda, tekstil ve turizm sektörlerinde kalkınabilecek altyapıya sahip olduklarını belirterek, "100 yıl önce imalatın en önemli merkezi olan Diyarbakır bugün yeniden bir gelişme merkezine dönüşebilir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız da konuşmasında ekonomik pazarın ortaklaşmasının demokrasinin de gelişimini sağlayacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran da konuşmasında fuarların en önemli yanının, üretilen ürünlerinin tanıtımının yanı sıra kültür ve dostluk adına yapılan önemli alışverişe katkı sunması olduğunu söyledi. Dalkıran Türkiye`nin mobilya sektöründe el işçiliğinde İtalya`dan sonra ikinci, tarım alanında ise dünyada yedinci ülke olduklarını söyledi. Dalkıran moda konusunda Diyarbakır`da yöresel ürünlerin desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Konuşmaların ardından fuarın kurdelesi kesildi ve katılımcılar stantları tek tek gezerek inceledi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir