• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Microsoft`tan Google`a Tekel Davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teknoloji savaşları giderek sertleşir bir hal aldı. Şirketlerin birbirlerine karşı art arda açtığı davalara bir yenisi daha eklendi. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net`in haberine göre, Microsoft, bugün tarihinde bir ilke imza atarak, Google’a karşı tekelcilik suçlamasını yöneltti. Başvuru adresi ise Avrupa Birliği Anti - Tekelcilik Mahkemesi.

Microsoft ve Google`ın Arası Fena Bozulacak

ZDnet’in haberine göre Microsoft’un şikayetine konu olan şeyler, arama sektörü ve mobil cihazlar için tasarlanmış sitelerdeki verilere erişim. Şirket, Google’ın Avrupa arama sektöründeki payının (comScore verilerine göre) %95’lere varmasından yakınıyor.

Geçmişte PC işletim sektörünün tartışmasız hakimi olan Microsoft, bu sebepten dolayı yargılanmış ve suçlu bulunmuştu. Şirket bugünkü hale gelmesini bu hakimiyetine borçlu. Halen de gelirlerinin büyük bir kısmını bu sektör oluşturuyor.

Akıllı telefon ve tablet bilgisayarların öneminin giderek arttığı günümüzde, PC sektörüne hakim olmak eskisi kadar büyük avantaj sağlamıyor. Gelir paylarının işletim sisteminden internet reklamcılığına kayması, bu sektördeki rekabeti, dolayısıyla tekelcilik yarışını da artırdı.

Microsoft, İnternet Reklamcılığında Kanatlandı

Microsoft yöneticileri, dün verdiği demeçte de şirketin en hızlı büyüyen bölümünün internet reklamcılığı olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre firma şu anda internet reklamcılığından yıllık 3 milyar dolar gelir elde ediyor.

Microsoft’un AB Anti-Tekelcilik Mahkemesi ile pek hoş bir mazisi olduğu söylenemez. Opera’nın Microsoft’a açtığı davada firma suçlu bulunmuştu. Ayrıca daha öncesinde aynı mahkeme, şirketi çeşitli davalarda mahkum etmiş, toplamda da 1.5 milyar doları aşkın para cezasına çarptırmıştı.

Teknolojinin iki büyük devi Microsoft ile Google arasındaki bu savaş, henüz yeni başlamış gibi görünüyor. Gelecekte iki şirketten de daha sert hamleler bekleniyor.

Shiftdelet

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir