• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Çocuk, TV`de 100 bin şiddet sahnesi izliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Akıllı İşaretler Çalışma Grubu’nun çalışma raporuna göre, 16-17 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin okul dışındaki birinci etkinliği televizyon izlemek. Çocuklar, yılda yaklaşık 900 saati okulda, 1500 saati ise televizyon karşısında geçiriyor.

İlköğretim çağını tamamlamış bir çocuk yaklaşık 100 bin şiddet sahnesi ve 8 bin ölüm ya da öldürme sahnesi izliyor. Ülkemizde yaklaşık 5 çocuktan birinin odasında televizyon bulunuyor veya çocuklar televizyonun bulunduğu odada yatıyor.

EN BÜYÜK GÖREV ANNE VE BABALARIN

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, “İyi Uykular Çocuklar” projesinin başarıya ulaşmasının, ebeveynlere bağlı olduğunu vurguladı.

Karaca “İyi Uykular Çocuklar Projesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Televizyon Yayıncıları Derneği tarafından, 80’li yıllarda TRT ekranlarında yayınlanan ‘Uykudan Önce’ programının ‘Masalcı Teyzesi’, unutulmaz tiyatro sanatçısı Adile Naşit’ten masallar dinleyerek yetişen bir neslin anısına, günümüz çocuklarına armağan edilmiştir. Dolayısıyla ebeveynlerde bu konuda duyarlılık geliştirilmesi, ebeveynlerin harekete geçirilmesi de önem taşımaktadır” diye konuştu.

Karaca, Üst Kurul ve Televizyon Yayıncıları Derneği’nin anne ve babaları uykunun önemi konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara başladığını da söyledi.

Haber Türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir