• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE bülteni çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) ekibi, il genelinde bulunan tüm okullarda uygulanan yerel ve SODES projeleri ile seminer, konferans ve panel çalışmalarının raporlarını toplayarak, AR-GE Bülten ismini verdikleri kitapçığı çıkardılar.

Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, kitapçığın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013-2014 eğitim öğretim yılında AR-GE Birimi tarafından yapılan çalışmaları içerdiğini söyledi.

“Yarın Sizdeyiz Projesi”
İl genelinde yürütülen yerel ve ulusal projelerini de anlatan Dursun, “3 yıldır başarı ile uygulanan ‘Yarın Sizdeyiz Projesi’, merkez ilçe dahil tüm ilçelerimizde uygulanmaktadır. Öğretmenlerimizin kendi veli ziyaret planları doğrultusunda gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin AR-GE Birimimize dönem sonu raporu gönderilmektedir. AR-GE Birimi’ne gelen raporlar her dönem incelenerek okullarımıza gerekli dönütler sağlanmaktadır. Yapılan veli ziyaretlerinde ayrıca okula gönderilmeyen kız ve erkek çocuklarımızın da tespiti yapılarak okula kazandırılması sağlanmıştır. ‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ kapsamında okula devam etmeyen veya sürekli devamsız olan 79 çocuğumuzun okula devamları sağlanmıştır.


“Ayda Bir Nefes Projesi”
‘Ayda Bir Nefes Projesi’ kapsamında özellikle köylerimizde birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda görev yapan öğretmenlerimizle her ayın 15’ini takip eden ilk cuma günü toplantı yapılmıştır. Köy okullarının müdürlüğümüz duyurularından haberdar olmaları sağlanarak iş ve işlemleri takip etmeleri açısından verimli olmuştur. 3 yıldır her ay düzenli toplantılar yapılmaktadır. Her atama döneminde yeni atanan köy öğretmenlerimize e-okul, MEBBİS, resmi yazışmalar konusunda eğitimler verilmektedir. Projenin verimliliğini ölçmek adına bu yıl köy öğretmenlerimize anket yapıldı ve alınan olumlu dönütler doğrultusunda projenin devam ettirilmesine karar verilmiştir.


“Her Anne Bir Okul Projesi”
‘Her Anne Bir Okul Projesi’ kapsamında geçen yıl 100. Yıl Mahallesi’nde Anne Eğitim Merkezi açıldı. 14 kişi Anne Eğitim Merkezi’ne devam etmiş olup, hepsi okuma yazma kursunu başarıyla bitirmiştir. Okuma yazma kursu, piknik ve benzeri çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Bu yıl ilimizde ilk açılan Anne Eğitim Merkezi başarılı olmuş ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ilimiz Kuva-i Milliye ve Şerafettin Yaltkaya ilkokullarında ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda da Anne Eğitim Merkezi oluşturulmuştur.


“Masallarla Büyüyoruz Projesi”
‘Masallarla Büyüyoruz Projesi’ de 2 yıldır başarıyla uygulanmaktadır. Bu etkinlikte mart-nisan ayı içerisinde her okuldan 1, 2, 3 ve 4. sınıflardan en iyi masal anlatan bir öğrenci okulunu temsil ederek merkez elemelerine katılır. İl merkezi ile eşzamanlı olarak ilçelerimizde de elemeler yapılarak ilçe birincileri belirlenir. İlçe birincileri ve merkez ilçe birincisi büyük finalde yarışarak, il birincisini belirlemek için bir yarışma düzenlenmiştir. Yarışmanın tüm elemelerinde ödüllendirme yapılmıştır.


“Eğitim Geleceğim Projesi”
‘Eğitim Geleceğim Projesi’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğümüz arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda taziye evlerinde, pansiyonlarda eğitimin önemi, özellikle kız çocuklarının eğitimi ve okula kazandırılması çalışmaları yürütülmektedir. Aile içi iletişim, ergenlik, çocuk eğitimi gibi konularda eğitimler düzenlenmektedir. TÜBİTAK Ortaöğretim Projeleri’nde 55 proje başvurusu yapılmıştır. 10 proje bölge sergisine davet edilmiş olup, bölge sergisinde 4 birincilik ve 1 üçüncülük kazanılmıştır.


“Bu Benim Eserim Projesi”
‘Bu Benim Eserim Projesi’ kapsamında 271 proje başvurusu yapılmış ve 23 proje elemeleri geçmiş olup, 5 projemiz bölge sergisine davet edilmiştir. UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında ilimizde 7 anasınıfında tadilat çalışması yapılmış olup, bu anasınıflarımıza donatım malzemelerinin dağıtımı yapılmıştır” diye konuştu.


“Ağrı’da 63 anasınıfı tadilat işlemi yapıldı”
SODES bünyesinde yürütülen ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında belirlenen 63 anasınıfının tadilat işlemlerinin bitirildiğini ifade eden Hatem Dursun, “Anasınıflarına dağıtılmak üzere 215 takım oyuncak, 80 takım kitap, 900 sandalye, 120 masa ve 25 adet kitaplık alınmıştır. Tüm okullarımızın tadilatı ve malzeme dağıtım işi bitirilmiştir.


”Z-Kütüphaneler Projesi”
‘Z-Kütüphaneler Projesi’ kapsamında; Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu, Selahattin Eyyubi İlkokulu, Ağrı Dağı Anadolu Lisesi ve Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi olmak üzere 5 okulumuza zenginleştirilmiş kütüphane kurulmuştur.


“Okullar Hayat Olsun Projesi”
‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında Kazım Karabekir Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Hürriyet İlkokulu, 15 Nisan İlkokulu, İbrahim Çeçen İlkokulu olmak üzere 5 okulumuza hem öğrencilerimizin hem de halkımızın kullanımı için oturma, dinlenme alanları, park oyun alanları yapılmıştır.


‘Evim YİBO Projesi’ kapsamında Ozanlar YBO’da çok amaçlı toplantı ve gösteri salonunu, müzik atölyesini de içinde barındıran bir alan kurulmuştur. ‘Spor Yaşam Alanı Projesi’ kapsamında Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi bahçesine spor sahaları kurulmasını amaçlayan projemizde gerekli çalışma yapılmış olup, spor yaşam alanı oluşturulmuştur. ‘Okul Bahçemde Spor Yapıyorum Projesi’ kapsamında 2 okulumuza çok amaçlı kapalı spor alanı yapılacaktır. Yeni kabul edilen projemizde altyapı çalışmalarına başlanmıştır. Ağustos ayı içerisinde yapımına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.


Ağrı merkez, Patnos ve Doğubayazıt ilçeleri başta olmak üzere çeşitli seminerler düzenlendiğini de ifade eden Dursun, “Bu bağlamda Hacettepe ve Gazi üniversitelerinden iki akademisyen tarafından merkez ve Patnos ilçelerinde mesleki eğitim seminerleri verilmiştir. Gazeteci-Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından il merkezi, Patnos ve Doğubayazıt ilçelerinde Sayın Valimiz Mehmet Tekinarslan’ın da katıldığı protokole, personele ve halk ile öğrencilere yönelik de kişisel gelişim üzerine konferanslar verilmiştir” şeklinde konuştu. (Hasan Özbay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir