• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Modifiyeli araçlara sıkı denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ – Kayseri Valisi Orhan Düzgün, modifiyeli araçlar ile çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik müsamaha gösterilmeden denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, bu kapsamda son 2.5 aylık dönemde toplam 959 araç sürücüsüne işlem yapıldığını söyledi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ile yaşam kalitesinin insanların birbirlerine karşı sorumluluklarını da dikkate alarak üst seviyeye çıkartılmasının önemine işaret eden Vali Düzgün, özellikle yaz aylarında modifiyeli araçlar ile egzozlarında abartılı değişiklik yaptırarak çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik şikâyetlerin arttığını belirtti.


Emniyet Müdürlüğünün bu doğrultuda belirli bir plan dâhilinde çalışmalarını yoğunlaştırdığını dile getiren Vali Düzgün, “Ekiplerimiz, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30. Maddesinin ‘karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler’ hükmü uyarınca 547adet araca işlem yapmış,  abartılı egzozların söktürülmesini sağlamıştır. Ayrıca, 32. Maddesi ‘Araç üzerinde yapılan teknik değişiklik” hükmü uyarınca 76 adet araç ve sürücüsüne, 72.maddesi ‘ses müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak’ hükmü uyarınca 54 adet araç ve sürücüsüne, 73.maddesi  ‘Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek’  hükmü uyarınca 282’ adet araç ve sürücüsüne işlem yapmıştır.”

Vali Düzgün, toplamda 959 araç ve sürücüsüne işlem yapıldığını, 34 adet aracın ise trafikten men edildiğini ifade ederek, sürücüleri zor durumda kalmamaları için trafik kurallarına uymaya davet etti. (Fatih Gültekin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir