• DOLAR 32.463
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2477.714
  • ...
Matbaa hatasının faturası kitapevlerine çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da yıllardır kitapevi işleten ve herkesin kitap alışverişi yaptığı bir kitapevine sabah saatlerinde polis tarafından korsan kitap kontrolü yapılması için denetleme yapıldı. Kitapevine işleten İdris Kaya, denetlemeye tepki göstererek böyle yapılarak adlarının korsancıya çıkarılmak istendiğini söyledi.

Daha önce iki defa aynı kontrollerden geçirilen kitapevinde korsan olduğu iddia edilen kitaplar toplatılmış ve kitapevini işleten İdris Kaya hakkında mahkeme açılmıştı.

Kaya, yapılanlara tepki göstererek, daha önce yapılan denetlemelerde korsan diye alınan kitapların aslında korsan olmadığını, matbaa hatasıyla aynı yayınevinin bir kitabın bandrolünün diğer bir kitabına yanlışlıkla yapıştırıldığını, sonuçta 2 kitabın da bandrollü olduğunu ifade etti.

Bunun tamamen yayınevi ve matbaa hatası olduğunu, kendilerinin bunu kontrol etme gibi bir imkânları olmadığını belirten Kaya, "Yani başkası bandrol hatası yapıyor cezasını biz çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaya, "Benim suçum yok ki, sicilim kirleniyor ve benim adım sahteciliğe çıkıyor, korsancıya çıkıyor, vergi kaçakçısına çıkıyor. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman direk kapat desinler. Zaten yayınevleri bu işi yapamıyor. Bizim yayınevlerini denetleme imkanımız da yok. O zaman desinler ben de kapatayım, borcum zararım neyse onu bileyim. Farklı işlemler de var ama söylemek istemiyoruz ama sıkıntılar var yani söylemek istemiyorum şu an. Ben başka illere de gittim böyle bir şey olur mu diye sordum. Olmadığını söylüyorlar." dedi.

Bandrol hatası olan kitapları gösteren Kaya, "Bu gördüğünüz kitaplar firmanın kendi hatası firma A kitabının bandrolünü B kitabına vurdurduğu için suç oluyor. Ve bunun cezasını bana kesiyorlar." Sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

(Mehmet Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir