• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
 HÜR EKİP: `Zulme Karşı Mazlumdan Yanayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Geçtiğimiz yıl 3 Temmuz`da Mısır`da, Mısır Halkının özgür iradesine yönelik kanlı bir darbe gerçekleşti. Darbenin gerçekleşmesinin ardından cunta güçleri katliamlarına ara vermeden devam etti. Katliamların en acı olanı 14 Ağustos 2013`te yaşandı. Katil cunta güçleri R4BİA Meydanı`nda sabah namazı kıldıkları esnada darbe karşıtlarına hedef gözetmeksizin ateş açtı. Açılan ateş sonucu binden fazla masum ve mazlum darbe karşıtı can verdi, binlercesi de yaralandı. 14 Ağustos 2013`teki R4BİA Katliamı`nın üzerinden bir yıl geçti. 14 Ağustos günü Dünya R4BİA Günü ilan edildi. Dünya Rabia Günü münasebetiyle çeşitli etkinliklerle zalimler lanetleniyor ve mazlumlara sahip çıkılıyor.

Sosyal medya platformu Twitter`da yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Hür Dava Partisi`nin sosyal medya ekibi HÜR EKİP`te Dünya Rabia Günü münasebetiyle bugün saat 15.00`da #ZulmeKarşıMazlumdanYana HÜDAPAR isimli bir hashtag çalışması başlattı.

Hashtaga kısa sürede çok yoğun katılımın sağlandığı görüldü. Atılan twitler ve yapılan redwitler neticesinde #ZulmeKarşıMazlumdanYana hashtagı Dünya ve Türkiye Gündemine girdi...

Bu haberler de ilginizi çekebilir