• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Bursa R4BİA için meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa R4BİA Platformu tarafından Dünya Rabia Günü dolayısıyla protesto eylemi düzenlendi. Bursa’da Rabia için meydanlara inen sivil toplum kuruluşları, Mısır halkına destek, darbeci Sisi ve Zalim siyonist İsrail’e lanet sloganları attı.

Bursa Orhangazi parkında toplanan yüzlerce kişi ellerinde taşıdıkları R4BİA dövizleri ve pankartları ile yürüyüşe geçti.

İnönü ve Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyen kalabalık, daha sonra Fomara Meydanı’na gelerek burada bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından önce kısa bir açıklama yapan Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, Dünyanın Gazze’de yapılan zulme sessiz kaldığını belirterek, Siyonist İsrail’in askerinin Kassam Tugayları tarafından esir alınması üzerine Amerika’nın hemen harekete geçerek esir askerin bırakılması için Türkiye Dışişler Bakanlığını aradığını söyledi.

Gazze’de bin 980 kişinin şehit edildiğini, 475 bin insanın evsiz kaldığını ve 43 caminin yerle bir edildiğini söyleyen Şeker,  dünyanın tüm Müslüman coğrafyalarında bu katliamların yaşandığını ifade etti.

Daha sonra basın açıklamasını Bursa R4BİA Platformu Başkanı Yunus Emre Altuntaş okudu.

Vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlatan Altuntaş, “Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin, mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin, zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin?”diye sordu.

Ümmete ve insanlığa seslenen Altuntaş, “Çocukları öldüren anaların feryatlarını kahkalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine sen haddini bildireceksin.”dedi.

“Sen susmasaydın, sen ayağa kalksaydın, sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamazdı.” diyen Altuntaş, “Afrika’nın çocukları açlıktan ve susuzluktan kıvranmayacaktı. Arakan’da Doğu Türkistan’da Mali’de Müslümanlar hunharca vurulmazdı.” ifadelerini kullandı.

Sık tekbirlerin getirildiği, zalim İsrail ve darbeci Sisi aleyhinde sloganların atıldığı basın açıklamasının ardından topluluk, sessiz bir şekilde dağıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir