• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bugün mazlumlara el verme günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hz. Ömer cami avlusunda Genç Memur-Sen Van İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Genç Memur-Sen Van Temsilcisi M. Cihad Aktaş tarafından okunan basın açıklamasında Müslümanların maruz kaldığı zulümler dile getirilerek zalimlere karşı birlikte haykırılması gerektiği belirtildi.

Açıklamasında Müslümanların yaşanan zulümler karşısında ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Aktaş, “Ortadoğu`yu ve Arap yarımadasını, küresel sömürü şebekelerinin petrol pazarlığı mekânı olmaktan, Siyonist İsrail eliyle "Müslüman mezarlığı" yapılmaktan sen kurtaracaksın. Dünyanın yeniden insanlığın olmasına, barışın, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük yapacaksın. Ayağa kalk ve unutma! Sen Rabia meydanının sahibisin, Sen, merhamet ve adalet medeniyetinin varisisin, Sen, kim olduğuna bakmadan mazluma el veren, sen, kimden olduğuna bakmadan zalime direnen idrakin müntesibisin. Sen mazlumlar için direniş, insanlık için diriliş simgesisin. Sen, "Yaratılanı, yaratandan ötürü seven" bir insanlık zirvesisin.” dedi.

Rabia gününün insanlığın vicdanlara seslenme günü olduğunu belirten Aktaş, “Rabia Günü, ümmetin; kim olduğuna bakmasızın mazlumlara el verme günüdür. Rabia Günü, insanlığın ve ümmetin, dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günüdür. Rabia Günü, çocuklarımıza, gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür.” ifadelerini kullandı.  (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir