• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AFAD Çadırkent İçin Çalışmalara Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Duhok ve Zaho’da, sığınmacılar için kuracağı kamp alanlarında iş makineleri çalışmaya başladı.

AFAD ekibinin, Irak Kürdistanı yetkilileriyle Duhok’un Şariya beldesinde belirlediği alanda, 30 iş makinesiyle zemin düzeltme çalışması yapılıyor. Şariya Çadır Kampı’nda ilk etapta 10 bin kişi kalacak. Sonraki süreçte kamp alanı genişletilerek daha fazla insanın barınması hedefleniyor.

İkinci kamp çalışması, Duhok’un Zaho ilçesinde yürütülüyor. Besiva Çadır Kampı’nda da 10 bin kişi barınacak.

AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez, yaptığı açıklamada, sığınmacıların kışı da geçirebilecekleri şekilde kampların hazırlandığını söyledi. Sönmez, Duhok’ta tahsis edilen alanın, kampı büyütmeye müsait olduğunu, bu nedenle ihtiyaç duyulması halinde daha fazla çadırı kurabileceklerini ifade etti.

AFAD Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Kamuran Çetin de zemin çalışmasının ardından su, elektrik ve kanalizasyon işlemlerini bitireceklerini belirterek, "Yüzümüzün akıyla bu projeyi başarıya ulaştırarak, insanların daha iyi şartlarda barınmasını sağlayacağız" dedi.

Geçici barınma için 50 çadır kuruldu

Bu arada AFAD ekipleri, Zaho’nun Deribun bölgesinde, açıkta kalan sığınmacılar için acil ihtiyaca cevaben geçici olarak 50 çadır kurdu.

IŞİD, Ezidi Kürtlerin, "Şengal" diye adlandırdıkları Musul`un Sincar ilçesini 3 Ağustos`ta ele geçirmişti. IŞİD`in, saldırısı üzerine Peşmerge çekilmek zorunda kalırken, binlerce Ezidi, bölgeyi terk ederek, Duhok, Erbil ve Suriye`ye sığınmıştı. Duhok ve Zaho bölgelerinde yaklaşık 100 bin Ezidi olduğu tahmin ediliyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir