• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Kamu görelilerine bir ayda dördüncü saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesine bağlı Devecik köyünün yol bakım işini yapmaya giden Karlıova Kaymakamlığına bağlı köy hizmetleri aracının, köy içerisinden geçerken saldırıya uğradığı iddia edildi. İddiaya göre, Devecik köyünden geçen Köy Hizmetleri greyderi yol kenarında park halinde bekleyen bir kamyonun yanından geçerken yol yakınında bulunan bir bahçenin tel örgüsüne çarptı. Tel örgünün takılı olduğu kazığın yerinden sökülmesinden dolayı bahçe sahibi olay yerine gelerek görevli olan Burhan Kuyuldak ve Kasım Demir’e saldırarak greyder’in camlarını kırdılar.

Greyder şoförü Burhan Kuyuldak'ın iddiasına göre, bahçe sahibi ve bazı komşuları kendilerine hakaret ederek greyderi taş yağmuruna tuttu. Kuyulak, “Ben köy içine geldiğimde cami önünde park edilmiş bir kamyon vardır ve yol dardı, ben de o kamyona zarar vermemek için sol tarafa biraz kayarken bahçenin tel örgüleri greyderin arka dişlisine takılarak birkaç kazık yerinde çıktı. Bahçe sahibi ve köylüler bize bağırdı. Ben de bilerek yaptığım bir şey değil, zararın neyse karşılamaya hazırım, dememe rağmen bana ve yanımda bulunan arkadaşıma saldırıp aracın camlarını kırdılar.” dedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından güçlükle durdurulan köylüler, bölgeden uzaklaştırıldı. Greyder içerisinde mahsur kaldıklarını ifade eden greyder şoförü ve bir diğer çalışan, araç içerisinden çıkarılarak güvenli bir şekilde köyden uzaklaştırıldı. Camları kırılan greyder ise, Karlıova’ya getirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Karlıova ilçesinde son bir ayda Karlıova Devlet Hastanesinde çalışan bir doktor ve 7 personel, 2 köy arasında çıkan kavgada yaralanan 2 kişiyi hastaneye getirmek için olay yerine giden bir ambulans ve içindeki çalışanlar, Kantarkaya köyünde çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye çalışanlarının darp edilmesinden sonra yaşanan bu olay kafalarda, soru işareti bıraktı.  (Berat Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir