• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Kredi İle Aldığı Koyunları Kurtlar Yedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç`e bağlı Yiğitbaş Köyü Işıklı Mezrasında oturan Bedri Nasırbel`e ait ağıla giren aç kurt, 7 koyunu telef etti, 19`unuda ölümcül darbelerle yaraladı. Sürünün sahibi Nasırbel ise tüm sürüyü kredi ile aldığını belirterek, `Bunca borcun altından nasıl çıkacağım bilemiyorum` sözleriyle yaşananları özetledi.

Dün sabaha karşı ahırına bitişik şekilde olan sürünün barındığı ağıla gittiğinde korkunç bir manzarayla karşılaştığını ifade eden Nasırbel, "Yerde kan içinde yatan koyunları görünce kurt saldırısı yaşandığını anladım. Birçok hayvan ise yara bere içerisindeydi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Hayvanlarım birer birer ölüyor
Haziran ayında kredi kullanarak koyunları aldığını belirten Nasırbel, "Ziraat Bankası her çifte 1.150 TL olmak üzere kredi verdi. Bu sayede 61 koyun aldım. Ama küpeleme işleminde yapılan yanlışlık sonucu 59 tanesi kayda geçti. Aldığım tüm hayvanları kredi ile aldım. Kendi katkım sadece 250 TL gibi cüzi bir meblağ oldu. Yaklaşık 35 bin TL krediyle ile aldığım hayvanlar telef oldu. Kurt saldırısına uğrayan sürünün 7 tanesi yerinde telef oldu. Yapılan tespite göre 19 tanede ağır yaralı. Onlarda ölümcül darbe aldı. Birer birer ölüyorlar" dedi.

Yaralı koyunların tedavisi için ilaç alacak param yok
Kısa bir süre önce hayvanları kredi ile aldığını ve herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için hayvanlarını sigortalattıramadığını ifade eden Nasırbel, "Kredi almadan önce banka müdürü ve yardımcısı ile görüştüm. Sigorta çalışmaları konusunda bilgilendirme istedim. Bilgi edinip bana döneceklerini ifade ettiler. Ama kimse dönüp bilgi vermedi. Bir hafta önce Tarım İlçe Müdürlüğü`ne gittim. Buradan beni Bingöl Ziraat Bankası`na yönlendirdiler. Buradan da Başak Sigorta`ya yönlendirildim. Çobanım olmadığı için köyden çıkamadım. Bu arada da olanlar oldu. Sadece Tarım İlçe Müdürlüğü görevlileri gelip tutanak tutup gitti. Yapılan veteriner kontrollerinde yazılan reçeteyi dahi karşılayamıyorum. Ağır yaralı koyunların tedavisi için ilaç alacak param dahi yok. Ama üzücü bir sonuçla karşı karşıyayım" diye konuştu.

Başka gelirim yok
Hayvanların telef olmasıyla binlerce liralık borç altına girdiğini ifade eden Nasırbel, öğrenci okuttuğunu ve başka da hiçbir gelirinin olmadığını söyleyerek, "Bunca borcun altından kalkamayacağım! Devlet büyüklerimiz ailemi bu halde yalnız bırakmasın. Başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere tüm yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir