• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Şeyh Said`in torunundan tebrik mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kapatılan Mustazaf-Der’in Mart 2012’de Büyükşehir Belediyesi’ne vermiş olduğu dilekçe ile Dağkapı Meydanının adının Şeyh Said Meydanı olarak değiştirilmesi talebi geç de olsa gerçekleşti. Dağkapı Meydanının adının değişmesiyle beraber olumlu tepkiler de gelmeye başladı.

Şeyh Said’in torunlarından 19. ve 20. dönem Erzurum milletvekili Abdulillah Fırat, meydanın adının değiştirilmesi için imza kampanyasını başlatan kapatılan Mustazaf-Der’in eski başkanı M. Hüseyin Yılmaz’ı ve emeği geçenleri tebrik etti.

Abdulillah Fırat yayınladığı mesajda, “İman akidesini muhafaza etmek ve zulme karşı direnerek milletin insan hak ve hürriyetine kavuşması mücadelesinde, ihlâs ve fedakârlık derecelerinin en yükseği ve imanın sağlamlığının en açık delili, mukaddesatına hürmet edilmesini sağlamak, halkı ve dini için canlarını ve mallarını feda eden, milletin hayatiyetini korumak için şerefleri ve izzetleriyle Allah’ın dininin yücelmesi uğruna şehit olarak, Allah-u Teâlâ’nın ebedi cennetine ve onun rızasına kavuşmuş olanların ruhlarının şad edilmesine, adlarının geleceğe taşınması ile ilgili halkımız tarafından beklenen hayırlı ve isabetli karar, teşebbüsünüz ve sabırlı takibiniz neticesinde sonlandı. Bu vesile ile şahsınızda bu kararın çıkması için emek harcayan üyelerinizin tamamını tebrik eder, teşekkür ve şükranlarımı bildiririm.” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere kapatılan Mustazaf-Der, 2012 yılında Dağkapı Meydanının isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatmış, toplanan imzalar dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e iletilmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir