• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Öğrencilere Polis Amirinden İnanılmaz Muamele!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla inançları gereği başörtülü oldukları gerekçesiyle Gaziantep Şahinbey Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu öğrencileri Zeynep Kütükçü, Selva Arslan, Sümeyra Annaç, Zehra Kütükçü, ve Şuheda Arslan iki haftadır okullarına alınmıyorlar.

Zorunlu 8 yıllık eğitim ve öğretimlerine başörtüleri ile devam etmek isteyen ve okula alınmayan öğrenciler dün de anneleriyle birlikte okul önüne gelip derslerini okul önünde yapmaya çalıştılar.

Okul Önüne TEM Ekipleri Gidiyor
İddiaya göre, okul müdürünün istemi ile okul önüne gelen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri okula alınmayan kız öğrencileri ve annelerini okul önünden bile uzaklaştırmaya çalıştılar. Ekip amirinin ise öğrenci ve velileri aşağıladığı, terörist olmakla suçladığı, bağırıp çağırdıktan sonra çocukların kollarından tutup "defolun gidin." dediği ileri sürüldü.

Öğrenci velisi Türkan Kütükçü; emniyet amirinin kendilerine ağır sözler sarf ederek okul önünden kovduklarını ifade ederek, "Emniyet müdürü okul önüne gelerek `okul müdürü sizi içeri almıyorsa dışarıda beklemeye hakkınız yok. Defolun gidin.`diyerek bize çok sert davrandı. Üzerine oturduğumuz kilimi de çekip aldılar. Bağırıp çağırarak bizi okul önünden kovdular."dedi.

Çocukların emniyet amirinin yaptıklarından çok etkilendiğini ifade eden Kütükçü, "Bütün bu hakaretleri çocuklarımızın gözü önünde bize yaptılar. Eve gittiğimizde kızım ağlamaklı `ben polis amcalardan böyle bir şey beklemiyordum. Ben haksızlıklar karşısında polislerin bize yardımcı olacağını sanıyordum.` sözlerini sarf etti. Polisin bu hakaretleri bize ve çocuklarımıza yapmaları bizim çok zorumuza gitti."dedi.

Polis Amir Kafasını Sallayarak "Ben Sizi Biliyorum Biliyorum(!)"
Öğrenci Sümeyra Annaç ise, "Emniyet müdürü bizim isminizi soy ismimizi aldılar. Niçin ismimizi soy ismimizi alıyorsunuz dediğimde kafasını sallayarak , "Ben sizi biliyorum, biliyorum. Babanız hapse girmişti değil mi?" dedi.

Emniyet Amiri "Siz Kürt müsünüz(?)"
Öğrencilerden Zeynep Kütükçü`de emniyet müdürünün kendilerine alaycı sorular yönelttiğini ifade ederek; "Emniyet müdürü benimle babamın adlarını sorduktan sonra nereli olduğumuzu sordu. Bunlara cevap verdikten sonrada bana "siz Kürt müsünüz?" dedi.

Şefik Mert-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir