• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
Genç hasta felçli kalmaktan kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Motosiklet kazasında bel bölgesinde omurga kırığı olan ve tam felçli bir durumda Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisine getirilen 17 yaşındaki Mehmet Işık, hastanede yapılan erken müdahale ve tedavi sonucunda felçli kalmaktan kurtuldu.

“Erken müdahale çok önemli”
Hastanın durumuna ilişkin bilgi veren Op. Dr. Ahmet Öğrenci şöyle konuştu; “Omurga travmaları günlük yaşamda her insanın her an karşılaşabileceği ve travmanın şiddetine göre sonuçları çok değişkenlik gösterebilen  yaralanma modellerinden bir tanesidir. Kazalar, düşmeler, kasten yaralamalar en sık karşılaşılan travmalardır. Bunlardan  en ağır olanı omurganın ana kemiklerinde oluşan, çökme ve patlama kırığı adı verilen yaralanmalardır. Bu kırıklar sonrasında kırılan omurga eğer omurilikte yaralanmaya sebep olursa hastada genelde bacaklarda kuvvetsizlik, felç, idrar ve gayta kontrolünde kayıp meydana gelir. Bu gibi durumlarda derhal ameliyat kararı verilmeli ve erken müdahale yapılıp omurilikte oluşan baskı kaldırılmalıdır. Saatler içerisinde yapılan müdahalelerde hastaların ameliyattan fayda görme olasılığı artmaktadır. Genelde travma sonrası tam felç durumu olursa, yapılacak müdahale sonrası düzelmenin kısmi olabileceği ya da büyük oranda hastanın fayda görmeyebileceği öngörülür.”dedi.

“Felçli kalmaktan kurtuldu”
“Motosiklet kazası sonucu hastanemiz acil servisine getirildiğinde Mehmet Işık tam felçli durumdaydı” diyen Op.Dr. Öğrenci; “Motosiklet kazası sonrası neredeyse yarım saat geçmiş idi. Hasta acil olarak operasyona alındı. Omurilikteki baskı kaldırılıp, omurga stabil hale getirildi. Hastanın operasyon sonrası birinci günde yürüyebilecek kadar bacaklarındaki kuvvetinin geri geldiği görüldü. Bu kadar erken düzelmedeki en önemli etken acil olarak yapılan müdahaledir. Bu denli genç bir hastanın bu kadar fayda görmesi de bize mutluluk vermiştir.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir