• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
CHP'de derin çatlaklıklar "İktidarın ekmeğine yağ sürdüler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP Genel Başkanının istifasını isteyen CHP’li milletvekillerine farklı yerlerden tepkiler gelirken Bursa’da ki İl teşklatı ise durumu İktidarın ekmeğine yağ sürmek olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Örgütü, partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için imza girişimi başlatma hazırlığında olan muhaliflere karşı bir bildiri yayınladı.

Parti içi muhalefetin içe dönük harcadığı enerjinin, partiyi iktidara taşımak için harcanması istenen bildiride, “Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan eleştirilerin örgütte hiçbir karşılığı yoktur” denildi.

İl başkanlığında ilçe başkanlarıyla bir araya gelen CHP Bursa İl başkanı Metin Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının yurttaşların oylarıyla belirlendiği anımsatarak,  “Bu süreçte, kapalı kapılar ardında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na, Genel Merkez Yöneticilerimize ve partimize yönelik yapılan zarar verme çalışmalarına Bursa Örgütü olarak hiçbir zaman, hiçbir şekilde alet olmadık.” dedi.

Çelik konuşmasının devamında,  “CHP Bursa İl Örgütü, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aydınlık ve çağdaş Türkiye’nin, demokratik hukuk devletinin geleceği ile ilgili aldığı kararın ve ortaya koyduğu iradenin sonuna kadar arkasındadır.”ifadelerini kullandı.

 “ AKP’nin ekmeğine yağ sürdüler”

Çelik, ortak çatı adayını kamuoyunda tartışmaya açtıktan sonra aday çıkarma sürecine başvuranların girişimlerinde başarısız olduğuna dikkati çekerek, bu kişilerin, partinin hiçbir çalışmasında yer almadığı gibi, yurttaşların sandığa gitmemeleri yönünde telkinlerde bulunduğunu iddia etti.

Seçimin ardından sonuçları değerlendirmek amacıyla kamuoyunun karşısına çıkan partililerin, AKP’deki iç çekişmenin tavan yaptığı bir süreçte, dikkatlerin CHP’ye çekilmesini sağlayarak, iktidar partisinin ekmeğine yağ sürmeyi başardıklarını kaydeden Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Cumhuriyetin kurucusu olan 91 yıllık bir partinin geleneğinde böyle sorumsuzca davranışlara yer yoktur. Parti disiplinine uymayan bu kişilerin yaptıkları eleştirilerin örgütümüzde hiçbir karşılığı yoktur.” (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir