• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Küpeleme ve Aşılama Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Küpeleme ve aşılama çalışması kapsamında Bingöl merkez ve tüm ilçelerde çalışmaların yapıldığını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kıyas, 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle koyun ve keçilerin küpelenmesi ve kayıt altına alınmasının yasal zorunluluk olduğunu belirtti.

Her hayvanın kendine ait bir kimlik numarasının olacağını ve doğumundan ölümüne kadar takip edileceğini ifade eden Kıyas, "Küpelenen ve kayıt altına alınan hayvanlar desteklerden yararlanacaktır. 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren küpelenmeyen ve kayıt altına alınmayan koyun ve keçilerin işletme dışına çıkarılması pazara götürülmesi ve satılması kanunen yasaklanmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarımız devam ediyor. Son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarla Bingöl merkezde bir hafta içerisinde yaklaşık 15 bin küçükbaş hayvana küpeleme, aşılama ve güncellenme yapıldı" diye konuştu.

Kıyas son olarak, vatandaşlardan, mağdur olmamaları için küpeleme ve aşılama çalışmalarına katılan ekiplere yardımcı olmalarını istedi.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir