• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Heniye: Kalıcı Ateşkes İçin Abluka Kalkmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, siyonist katil israil`le kalıcı ateşkesin sağlanabilmesi için Gazze`ye yönelik ablukanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Filistin`de yayın yapan el-Aksa kanalındaki bir programda konuşan Heniyye, "Filistin halkının kurbanları, hak ve taleplerin pazarlık konusu edilmesine izin vermez" dedi.

"siyonist katil israillilerin tehditleri, halkımızın isteklerine bağlılığımızı artırıyor. Bu taleplerin en başında ise ablukanın kaldırılması geliyor" diyen Heniyye, Hamas`ın Kahire`deki Filistin heyetini desteklediğini belirtti.

Heniyye ayrıca heyetin, şantajlara boyun eğmeyeceği yönündeki inancını da dile getirdi.

Mısır`ın çağrısı üzerine siyonist katil israil ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos gecesi 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. Geçen hafta da Mısır`ın arabuluculuğuyla Kahire`de Filistin ve siyonist katil israil heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler başlamıştı.

siyonist katil israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda bugüne kadar bin 950`den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir