• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
siyonist Katil israil`e Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist katil israil Devlet Denetçisi Joseph Shapira, ülkesinin "Gazze`ye yönelik operasyonlar" sırasında aldığı siyasi ve askeri kararlar hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

siyonist katil israil Devlet Denetleme Ofisi`nin, devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, Shapira`nın, ülkesinin Gazze`ye yönelik saldırılarda uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği ve siyonist katil israil makamlarının, ordunun faaliyetlerini soruşturmadığı yönündeki iddiaları gözönünde bulundurarak, soruşturma açmaya karar verdiği belirtildi.

israil Devlet Denetleme Ofisi`nin internet sayfasındaki açıklamaya göre, Genel Denetleyici, "yürütme organının faaliyetlerinin incelenmesi ve bunların ekonomi, verimlilik, etkililik ile dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasını denetlemek, hazırladığı raporları, parlamentoya sunma ve kamuoyuna duyurmakla" yükümlüdür. Genel Denetleyici, sadece israil Parlementosu önünde sorumludur.

Birçok ülke ve insan hakları kuruluşları, Gazze Şeridi`ne hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılarda israil`in, uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği yönünde açıklamalar yapmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir