• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
Suriyeli gerginliği üzerine valilik açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Valisi Erdal Ata, önceki gün Hıdır Çalar'ın, evinden çıkmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından kentteki bazı mahallelerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların art niyetli kişiler tarafından kullanılarak toplumsal bir olay haline getirilmesine asla müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Vali Ata, “Ünaldı Mahallesi'nde 11 Ağustos'ta ev sahibi Hıdır Çalar ve Suriyeli kiracıları arasında, "kira meselesi" nedeniyle çıkan kavgada bıçaklanan Çalar hayatını kaybetti.  Meydana gelen üzücü olay, alacak meselesinden kaynaklanan adli bir olaydır. Olaya karışan şüphelilerin yakalanarak tahkikat sürdürülmektedir. Meydana gelen olayın art niyetli kişiler tarafından kullanılarak toplumsal bir olay haline getirilmesine asla müsaade edilmeyecektir.” dedi.

İki taraf arasında meydana gelen adli olayın, toplumsal bir olay gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Vali Ata, “İki taraf arasında meydana gelen adli olay, toplumsal bir olay gibi gösterilmeye çalışılıyor. Güven ve huzur kenti olan ilimizde olayların büyümemesi için güvenlik güçlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede gerekli emniyet tedbirleri de alınmıştır. Sağduyulu ve yardımsever Gaziantep halkımızın bu tür müessif olaylar karşısında soğukkanlı davranarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceği inancındayız.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir