• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Kız Anadolu İHL'de açık öğretim dersleri verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde imam hatip lise diploması almak isteyenler için yüz yüze açık öğretim dersleri verilecek.

Aşırı talepten dolayı okullarında yüz yüze açık öğretim programı açtıklarını söyleyen Diyarbakır Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mutlu Saylık, açık öğretim derslerinin hafta sonu verileceğini belirtti.

Okullarında açtıkları açık öğretim programı hakkında açıklama yapan Saylık, “Aşırı talepten dolayı bu yıl açık öğretim yüz yüze eğitim programı açtık. Şu an yüz kişilik kontenjanımız var. İnşallah bize gelen tüm talepleri kabul edeceğiz. Yani kontenjanımız aşılsa bile gelen talepleri almaya devam edeceğiz.” dedi.

“Kuran-ı Kerim, Arapça, tefsir gibi dersler yüz yüze eğitim olarak veriliyor”
Açık öğretim derslerinin hafta sonları verileceğini söyleyen Saylık, “Yüz yüze açık öğretim programında Kuran-ı Kerim, Arapça, tefsir ve benzeri dersler yüz yüze eğitim olarak veriliyor. Diğer dersler ise normal lise dersleridir. Bize ilköğretim diplomasına sahip olan, örgün eğitimde okuyan 9, 10 ve 11. sınıflardaki öğrenciler başvurabilir. Ayrıca lise okumuş ancak imam hatip mezunu olmak isteyenler de bize başvurabilir.” diye belirtti.

Ayrıca 25 Temmuz 2014 tarihinde Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okullarının ismini Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirdiklerini hatırlatan Saylık, kapasitelerini en güzel şekilde kullanmak istediklerini ifade etti. (Hamza Adiyaman / Fikret Özkan – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir