• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Gazze için 253 bin TL yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı kampanya çerçevesinde Ramazan ayından bu yana Gazze için 253 bin 127 TL nakdi para topladı.

Yardım kampanyası hakkında açıklamada bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “İsrail’in başlattığı askeri harekât neticesinde 2 bine yakın Müslümanın hayatını kaybettiği, 10 binin üzerinde insanın yaralandığı ve korkunç büyük yıkımların olduğu Filistin’e bağlı mazlum Gazze halkı için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı kampanya çerçevesinde Ramazan ayında 18 Temmuz 2014 Cuma günü ve Bayram günü İlimiz Merkez ve bağlı İlçelerdeki camilerden yardım toplandı. İlimiz Merkezinde Ramazan ayı içinde 18 Temmuz 2014 Cuma günü 125 bin TL, bayram günü ise 65 bin 900 TL olmak üzere toplam 190 bin 900 TL nakdi yardım toplanmıştır. İlimize bağlı 5 ilçe camilerinden de 62 bin 227 TL ile beraber İlimiz genelindeki camilerden toplanan yardım miktarı 253 bin 127 TL olup bu yardımlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu maksat için açtığı yardım hesabına yatırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yardımda bulunanlara teşekkür eden Müftü Çağlar, “Müslüman halkımız mazlum Gazze halkına karşı duyarlılığını göstererek vazifesini yapmıştır. Bu hassasiyet öncelikle mazlum din kardeşleri için gösterilmesi gerektiği gibi başka ırk ve inançtan olan mazlum, mağdur, yardıma muhtaç insanlar için de gösterilmelidir. İnancı ve kimliği ne olursa olsun zulme uğrayan yardıma muhtaç her halka ve gruba yardım etmek dini ve insani mühim bir vazifedir. Müslüman ve duyarlı her insan yardıma muhtaç insanlara karşı dinin ve insaniyetin gerektirdiği şefkat ve merhamet hissi ile vazifelerini yapmalıdır.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir