• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
İşte Kassam Tugayları`nın Operasyonda Kullandığı Tünel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kassam Tugayları, Terör rejimi israil’in Gazze saldırıları esnasında yok ettiğini iddia ettiği tünellerde siyonist düşmana meydan okuyor. Lübnan merkezli El-Meyadin Haber Kanalı Muhabiri Ahmed Ganim, Kassam Tugaylarının Refah’ın doğusunda kalan askeri Sufa bölgesine iki özel operasyon düzenlediği tünellerden birini görüntüledi.

Bu tünel, Kassam Tugayları tarafından askeri Sufa bölgesine düzenlenen iki operasyon için kullanıldı.

Tünel öncelikle yalnızca keşif amaçlı olan ilk operasyonda kullanıldı. Bu operasyon sayesinde direnişçiler bir askeri öldürdüler, birini de yaraladılar. İkinci operasyonda ise 6 Kassam Tugayı tünelin içinden saldırdı ve 6 İsrail askeri öldürüldü.

Kassam mücahitlerinden biri şunları söylüyor: “Tünel yalnızca saldırı amaçlı, düşman sınırlarına girmek ve işgalcilere saldırmak için kullanılıyor. Bunun haricinde destek amaçlı da kullanıldığı oluyor.”

Mühendislik biriminden bir kişi ise şunları söylüyor: “Bu tünelden Kassam Tugaylarına bağlı bir birim harekete geçti. Düşman sınırının içine girmeden Sufa sınırında keşif yaptılar. Sonra da mücahitlerimiz daha önceden planladıklarını uygulamaya koydular. Her biri yaklaşık 40 kg. patlayıcı yüklü olan varillerden bir grubu patlattılar.

Aynı tünel Kassam Tugaylarının daha önceden sıfır mesafeden israilli askerleri öldürdüğü ve patlayıcı yüklü üç konteynırın ateşe verildiği operasyonda da kullanılmıştı.”

Yayımlanan bu görüntüler israil’in tünelleri yok ettiği iddiasını da çürütüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir