• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
HÜDA PAR IŞİD ile İlgili Ne Düşünüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rehber TV`de, Rehber`de Gündem programına geçtiğimiz günlerde konuk olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, IŞİD ile ilgili soruları cevapladı.

Program sunucusu Yunus Emiroğlu`nun sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, Kürt Ulusalcı çevrelerin, "HÜDA PAR IŞİD ile birlikte hareket ediyor" iddialarını kesin ifadelerle yalanladı.

"IŞİD`in Pek Çok Eylemi Gayri İslami"

IŞİD denilen yapının İslam adına hareket ettiğini söylediğini, ancak pek çok gayri İslami eylemlere imza attığının altını çizen Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`a yönelik ortaya atılan, "HÜDA PAR IŞİD ile birlikte hareket ediyor", "HÜDA PAR IŞİD`i destekliyor" gibi iddiaları sert bir dille yalanlayarak, söz konusu iddiaları deli saçması olarak değerlendirdi.

`HÜDA PAR`ın IŞİD`i desteklediği` yönündeki iddiaların PKK/HDP cenahınca ortaya atıldığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, "Bu deli saçması iddiaları cevaplamak ne kadar gerekli oda ayrı bir şey. Bu kesim konjonktürel olarak halkın gözünde kimin kötü bir sabıkası varsa, bizi orayla irtibatlandırdı. Daha önce bizim için `JİTEM`le irtibatlıdırlar, JİTEM`le beraber hareket ediyorlar.` dediler. Sonra, "Bunları derin devlet kurdu" dediler. Bir dönem geldi dediler ki; "Bunlar El Nusra`ya yardım ediyorlar." En son IŞİD patlak verince, "oraya kendi gençlerini gönderiyorlar." dediler. Bizim altı gün önce İl Başkanları toplantımız vardı. Bitlis`ten gelen arkadaşlarımız şunları kaydettiler: `Bitlis`te bir söylenti yayıyorlar, diyorlar ki; `Sadece Bitlis`ten 800 genci IŞİD saflarında savaşmak için göndermişler` Geçen gün köşe yazarı diye geçinen kendini bilmezin biri, `Burada pratik yapma alanları yok. Bu yüzden IŞİD`e savaşçı göndererek orada pratik yapıyorlar" diye yazmıştı." ifadeleriyle, kendilerine yönelik ortaya atılan iddiaların siyasi rant elde etme amacıyla ortaya atıldığını belirtti.

"Kara Propagandalar Kasıtlı Yapılıyor"

HÜDA PAR`ın bu konularda daha önce açıklaması olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu iddiaları ortaya atanlar, HÜDA PAR`ın El Nusra, IŞİD ve diğer silahlı gruplarla bir bağlantısının olmadığını, bir tek gencini dahi El Nusra ve IŞİD saflarına göndermediğini çok iyi biliyor. Kasıtlı bir şekilde bu kara propagandaları yapıyorlar." dedi. Yapıcıoğlu, bu tür yalan söylemleri duyduğunda Nebe Suresi 38. ayetinin aklına geldiğini, yalancılığı karakter edinen insanlar ancak teneşire yatırılıp gömülüp Allah`ın (cc) huzurunda yalan söylemek mümkün olmadığından, yalan söylemekten vazgeçebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir