• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
Gaziantep'te Kent Konseyi Toplantısı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, 14 Ağustos 2014 Perşembe günü yapılacak Genel Kurul öncesi yaptığı açıklamada, “2006 yılında kuruluş kanunu ile hayata geçmiş, tohumları atılmış olan Kent Konseyi oluşumu ve sürecinde 2009 yılından beri yaklaşık 5 yıldır görevimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Gaziantep Kent Konseyinin ülkenin önde gelen kent konseylerinden biri olduğunu belirten Çoşkun, “Ülkemiz ve ilimizde, ‘kentleşme’, ‘kentlileşme’, ‘kent bilinci’ ve ‘kent konseyi’ kavramlarına dair, alınması gereken önemli mesafeler olduğunun farkında olarak, ülkemizdeki diğer kent konseyleri ile kıyaslandığında; Gaziantep Kent Konseyi ülkenin önde gelen kent konseylerinden biri olmuştur. Benzer illere oranla; çok kısıtlı imkânlarımıza rağmen örneğin 2014 bütçemiz 25 bin TL ve iki kadrolu çalışan elemanımız olmasına karşın, Bursa ve Adana gibi illerde bu rakam bütçe olarak 3-5 milyon TL, 15-25 kadrolu çalışan civarındadır önemli faaliyetler gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Çoşkun, “Türkiye Engelsiz Kentler Çalıştayı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği toplantıları, Göç ve Toplumsal Duyarlılık Çalıştayı, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak yapılan bir dizi toplantı ve hazırlanan raporlar,  Kadına dair şiddet ve hukuk konulu çalışma ve toplantılar, Eğitim ve Okul konulu yoğun çalışma ve toplantılar, Sağlık alanında yapılan çalışmalar, Madde Bağımlılığına ilişkin yürütülen faaliyetler, Muhtarlarımızla gerçekleştirilen toplantılar ve ayrıca Gençlik, İmar ve Ulaşım, Turizm, Afet ve Deprem, Hava Kirliliği, Enerji, Çevre Sağlığı, Spor, Gıda Güvenliği’nin yanında ilimiz sanayi, ticaret, kültür ve sanatına ilişkin ve benzeri birçok etkinlik sayılabilir.” dedi.

Çoşkun, “14 Ağustos 2014 Perşembe günü yapılacak Genel Kurul’da seçilecek olan yeni Kent Konsey Başkanımız ve Yürütme Kurulu üyelerini şimdiden candan tebrik ediyor ve Kent Konseyi olarak yapacakları başarılı çalışmalarla yeşeren bu ağaca, yeni ana ve büyük dallar ekleyeceklerine yürekten inanıyoruz. Genel Sekreterimiz, Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Meclis ve Çalışma Grubu Başkanlarımız ve Üyelerimiz, Genel Kurul üyelerimiz bu zamana değin gerçekten gönüllük esasına dayalı olarak canhıraş, kutlu bir çaba vermişlerdir.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir