• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...

BATMAN - Çözüm Süreci başladıktan sonra Batmanlı iş adamları birçok iş kolunda Batman’a yatırımlar yapmaya başladı. Bunlardan biri de, 30 bin kapasiteli tavuk çiftliği kuran iş adamı Adnan Demir.

Demir, “Eğer barış süreci başarıya giderse ve inşallah gidecek, ondan sonra ilk hedefimiz 60 bin tavuğa çıkartmak. 60 bin tavuğa çıkardığımızda biz günde yaklaşık bin 200 koli yumurta Batman’a ve bölgeye vereceğiz. Bizim hedefimiz tamamı ile bittiğinde 120 bin kapasiteye ulaşmaktır.” dedi.

"Barış süreci sürerse hedefimiz 120 bin kapasite tavuk olacak"
Çiftlik sahibi iş adamı Adnan Demir, “Biz iş adamları olarak, Batmanlı olarak daha önce güvenlik sorunundan dolayı, ülkenin huzursuzluğundan, bu bölgenin huzursuzluğundan dolayı, yatırımızı batıda yapmak isterdik. Ama bu barış sürecinden sonra özelikle yatırımımızı buraya kaydırdık. Ve burada yatırım yapmayı amaçladık ve yaptık. Şu anda biz Batman’a 30 bin kapasiteli bir tavuk çiftliği kurduk. Ve eğer barış süreci başarıya giderse ve inşallah gidecek, ondan sonra ilk hedefimiz 60 bin tavuğa çıkartmak. 60 bin tavuğa çıkardığımızda günde yaklaşık bin 200 koli yumurta Batman’a ve bölgeye biz vereceğiz. Bizim hedefimizde eğer bu tamamı ile bitiğinde 120 bin kapasiteye ulaşmak ve Batmanlılara hizmet etmektir.” şeklinde konuştu.

Tavuk çiftliğinde çalışan Ahmet Durmaz ise, “Önceden batıda çalışıyordum. Bir Batmanlı olarak şimdi buraya geldim. Burada çiftlikte kendi evimde çalışıyorum. Bütün iş adamlarına tavsiyem gelip kendi bölgelerinde yatırım yapmalarıdır.” diye çağrıda bulundu.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)