• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
"Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı 31 bin 500'e ulaşacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle üniversitesinde 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılında Türkiye’nin 51 kentinden lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere yaklaşık 7 bin 700 öğrencinin kayıt yapması bekleniyor. Kayıtlar ise 1-5 Eylül tarihleri arasında başlayacak.

Dicle üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında %60’ı Diyarbakır’dan %40’ı ise diğer illerden olmak üzere Türkiye’nin 51 ilinde lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere yaklaşık 7 bin 700 öğrencinin kayıt yapması bekleniyor. Kayıt yapacak olan öğrencilerle birlikte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısının toplamı 31 bin 500’e ulaşacak.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kayıt işlemlerinin Dicle Üniversitesi kapalı spor salonunda sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında toplam 5 gün devam edeceğini ve beş gün boyunca her fakülte veya yüksekokul için bir gün ayrıldığını söyledi.

“Öğrencilere hediyeler verilecek”

Öğrencilerin memnun kalması ve kayıt işlemlerinin rahat bir şekilde yapılması için çalıştıklarını dile getiren Rektör Jale Saraç, “Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak ön kayıt başvurusu alınmayacak. Bu işlem, görevlilerce kayıt salonunda yapılacak. Kayıtlar esnasında öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Sağlıkla ilgili bölümlerden istenilen sağlık kurulu raporu da öğrencilerden istenmeyecektir. Ayrıca öğrencilere küçük sürpriz hediyeler verilecek ve öğrenci kimlik kartları sonrasında değil, anında kendilerine teslim edilecektir.” dedi.

“Sorunsuz kayıt için her türlü imkân sağlanacak”

Öğrenci velilerinin arzu etmeleri takdirde personel eşliğinde araçlar ile Kampus turu attırılıp Üniversitenin tanıtımının yapılacağını dile getiren Jale Saraç, “Öğrenci velilerimizin rahat refakat edebilmeleri için serin bir ortamda kendilerine ikramlarımız olacak, arzu ettikleri takdirde ise personel eşliğinde araçlarla kendilerine kampus turu attırılarak, üniversitemizi ve kampusumuzu tanıma imkânı sunulacaktır. Öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz yapabilmeleri için her türlü güvenlik önlemi alındı. İl dışından gelecek olan öğrencilerimiz için otogarda stantlar kurup ve araçlarla kendilerini araçlarımızla üniversitemiz kayıt bürosuna kadar getireceğiz. Kısacası öğrencilerimizin sorunsuz ve rahat kayıt yapabilmeleri için her türlü imkân sağlanacak.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir